Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:725383
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līdz šim savā mūžā esmu uzrakstījis divus zinātniski pētnieciskos darbus par dažādām tēmām – „Eiropas Savienība Talsos” un „Nodokļu izlietojums Talsu rajonā”. Tās bija diezgan nopietnas tēmas, kurās es iedziļinājos un ar ieinteresētību pētīju. Tomēr visvairāk mani interesē datori un īpaši internets. Esmu saskāries ar dažādiem Interneta pieslēguma veidiem – iezvanpieeju, GPRS, DSL, Radiopieslēgumu, u.c. Manuprāt, tās ir jaunākās perspektīvas informācijas iegūšanai un pasaules izzināšanai. Tas bija galvenais iemesls kāpēc es izvēlējos šādu tēmu manam zinātniski pētnieciskajam darbam. Internets pašlaik ir ļoti aktuāls un tam ir ļoti lielas perspektīvas dažādās jomās. Tā izaugsme ir gandrīz nekontrolējama un neapturama. Internets ielaužas gan mūsdienīgu biroju telpās, gan vidusmēra Latvijas iedzīvotāja pieticīgajā dzīvoklī. Internets – termins, par kuru ir dzirdējis katrs no mums.

Kas ir Internets un kādas iespējas tas piedāvā? Uz šādu jautājumu var atbildēt gandrīz katrs Latvijas un Talsu iedzīvotājs. Cits par šo Vispasaules Tīmekli zina vairāk, cits mazāk. Cilvēki pensijas gados Internetu uzskata par kaut ko neizprotamu. Savukārt, jaunieši un pusmūža cilvēki Internetu lieto ikdienā. Viņiem katriem ir sava attieksme pret šo „pasaules brīnumu”. Tāpēc galvenie šī darba mērķi ir sniegt cilvēkiem dziļāku ieskatu Interneta veidolā un vēsturē, ļaut viņiem izsecināt vispieņemtāko Interneta pieslēgumu tieši viņu vajadzībām. Otrs galvenais mērķis ir apkopot Talsu iedzīvotāju attieksmi pret Internetu. Noskaidrot un salīdzināt – Internets vai tomēr bibliotēka. Tā arī bija galvenā pamatideja. Vēl par svarīgiem darba mērķiem es uzskatu apguvi zinātniski pētniecisko darbu veidošanā un prasmi sazināties ar cilvēkiem.

Informāciju par Internetu nenācās grūti sameklēt – daudz par pašu Internetu varēja arī atrast pašā Internetā. Tomēr daudz informācijas es meklēju bibliotēkās un datoržurnālos. Nācās palasīt arī dažādas enciklopēdijas. Tomēr visvairāk es izmantoju tieši Internetu. Apmeklēju dažādas Latvijas un ārvalstu mājas lapas, caur elektronisko pastu sazinājos ar žurnālu „Pele” un „Datorpasaule” redakcijām, kuras man sniedza vēl plašāku ieskatu dažādos rakstos par Interneta protokoliem un serveriem. Savukārt, aptaujas anketas un intervijas veicu bez citu palīdzības. Izstaigāju Talsu ielas, palūdzu aizpildīt šīs anketas veikalu pārdevējiem, banku darbiniekiem, kā arī vienkāršiem garāmgājējiem.

Zinātniski pētniecisko darbu „Internets Latvijā un Talsos” es sadalīju četrās lielās nodaļās ar vairākām apakšnodaļām. Katrā no lielajām nodaļām ir apskatīta kāda atsevišķa tēma. Piemēram, pirmajā nodaļā es aprakstīju par Interneta būtību, tā vēsturi; izskaidroju Vispasaules Tīmekļa struktūru. Neaizmirsu arī par Interneta pārlūkprogrammām un elektronisko pastu. Šo nodaļu es nobeidzu ar apakšnodaļu – „Interneta protokoli”. Šeit tika definēta protokola būtība un struktūra, uzskaitīti visi pazīstamākie protokoli. Savukārt, otrajā nodaļā es sāku pievērsties tieši zinātniskā darba pamatam – „Internets Latvijā”. Piecās nodaļās es aprakstīju par Latvijas Interneta asociāciju, Interneta vides attīstību Latvijā, jautājumu par E-biznesa attīstību Latvijā. Aprakstīju arī par Interneta 10 gadu jubileju, kuru tā ir sagaidījusi Latvijā. Nobeigumā uzskaitīju Interneta pieslēguma veidus, kuri pieejami gan Latvijā, gan citur pasaulē. Ja Jūs interesē Latvijas lielākie Interneta pakalpojumu sniedzēji, tad izlasiet trešo nodaļu. Šeit nedaudz es aprakstīju par pieejamajiem pakalpojumiem un salīdzināju iezvanpieeju tarifus katram no šiem uzņēmumiem. Pēdējā jeb ceturtā nodaļa ir veltīta tieši aptaujai un intervijām. Aptaujā tika pētīts jautājums par tēmu „Internets Jūsu dzīvē” Talsu iedzīvotāju vidū. Savukārt, intervijas salīdzina divus viedokļus par tēmu „Lietot vai nelietot”. Kāda ir attieksme pret Internetu cilvēkam, kas lieto Internetu, un cilvēkam, kas to nelieto. Novēlu Jums iedziļināties šajā darbā un atrast tieši Jums interesējošos jautājumus.

1. Interneta vispārīgs raksturojums

1.1. Kas ir internets?

Internets ir globāls datoru tīkls, kas savieno simtiem un tūkstošiem lokālo datoru tīklu un miljoniem datoru visā pasaulē. To izmanto datu pārraidīšanai, e-pasta sūtīšanai, kā arī informācijas iegūšanai, tirdzniecībai e-veikalos un diskusiju forumos. Vēl pieejams ir CU SeeMe sistēmas pakalpojums, kas ļauj pat 8 cilvēkiem vienlaikus sarunāties un vērot citus sava datora ekrānā. Savukārt, Usernet ir intereškopu tīkls. Intereškopas ir forumi, kuros dalībnieki apspriež aktualitātes, iesaistoties diskusijās un debatēs. Visa interneta pamatatmiņa ir globāls superdatoru komplekss, kuri savienoti cits ar citu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация