Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:169374
 
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Gaismai ir ļoti liela nozīme, ja vēlamies izcelt telpā novietotās lietas, to raksturu un vērtību. Ar apgaismojuma palīdzību telpu var vizuāli palielināt. Mūsdienu interjerā var novērot, ka apgaismojums arvien lielāku lomu spēlē telpas krāsas un proporciju veidošanā, izgaismojot dažādas zonas un elementus.
Apgaismojuma plānošanā jāievēro daži nosacījumi, un katrai telpai jābūt izgaismotai atbilstīgi tās funkcijām. Ikvienam skaidrs, ka vakarā pēc darba cilvēks pilnvērtīgi nevarēs atpūsties teju vai prožektoru apgaismojumā, bet virtuvē nebūs iespējams darboties, ja tajā atradīsies tik vien kā sīka, romantiska spuldzīte. Tāpēc katrai vietai nepieciešams citādāks apgaismojums.
Labi izplānots un pārdomāts apgaismojums ne tikai papildina interjeru, ar tā palīdzību Jūs varat arī pilnībā izmainīt telpas izskatu.
Ar gaismas plūsmas palīdzību mēs varam „veidot" telpu. Piemēram, tumši stūri vizuāli samazina istabu, savukārt spilgts un vienmērīgs apgaismojums liek telpai izskatīties plašākai.
Šaurās telpas efektu var panākt, izgaismojot sienas. Lai vizuāli paceltu griestus, gaismas staram jāvirzās uz augšu. Būtu jāatceras, ka svarīgi ir nevis paši gaismekļi, to dizains un forma, bet gan tas, kādā veidā tiek izgaismota telpa un plakne, tāpēc noteikti uzmanība būtu jāpievērš spuldzes jaudai un tipam. Gaismas plankumi uz sienām, gaismas „spēlēšanās" un ēnas - tas var kalpot kā dekoratīvs efekts un būtiski mainīt telpu.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация