Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:306171
 
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Normatīvo aktu regulējums    4
  Likuma nepilnības    5
  Kompleksie atbalsta pasākumi invalīdiem    6
  Subsidētās darba vietas    7
  Darba devējs    8
  Dažādu organizāciju loma invalīdu nodarbinātības jautājumos    9
  Darbinieku invalīdu integrācija ārzemēs    10
  Secinājumi    14
  Literatūras saraksts    16
Фрагмент работы

Ievads:


Invalīds gandrīz ne ar ko neatšķiras no parasta vesela cilvēka, izņemot to, ka viņš ir cilvēks ar īpašam vajadzībām. Tas ir cilvēks, kurš kādu iemeslu dēļ nespēj pilnvērtīgi dzīvot un darīt visu, ko māk darīt vesels cilvēks. Bet tas nenozīmē to, ka cilvēks kļūdams par invalīdu nespēj vairs būt par pilnvērtīgu sabiedrības locekli. Tāpat, ka visiem pārējiem viņš var strādāt, pelnīt naudu, tikties ar draugiem, izklaidēties, rūpēties par kādu. Bet viņām ir nepieciešama palīdzība, ne tikai no saviem tuvākajiem, bet arī no valsts, kuras uzdevums ir rūpēties par visiem saviem iedzīvotājiem.
Cilvēki ar invaliditāti jebkurā sabiedrībā pieder pie riska grupas, kas ir pakļauta sociālajai izstumtībai un diskriminācijai. Par cēloņiem šādai situācijai dažreiz kalpo aizspriedumi, bet daudz biežāk to izraisa sabiedrības vienaldzība un neinformētība par turpat apkārtnē esošajiem cilvēkiem ar speciālajām vajadzībām, kā rezultātā tiek izveidotas un nostiprinātas barjeras, kas neļauj invalīdiem kļūt par pilntiesīgiem sabiedrības locekļiem. Mūsdienās visā pasaulē pēdējos gadu desmitos attieksme pret invalīdiem, kas agrāk balstījās uz žēlošanu un pārprasto invalīdu bezpalīdzību, ir nomainījusies pret centieniem sniegt cilvēkiem ar speciālām vajadzībām iespējas pašiem pārvaldīt savu dzīvi. Uzsvars tiek likts uz tādas sabiedrības izveidošanu, kas ļautu iekļaut sevī un spētu nodrošināt visu cilvēku, tajā skaitā cilvēku ar invaliditāti vajadzības. Diemžēl šīs izmaiņas nenotiek ātri. Saskaņā ar Madrides deklarāciju: „Mūsu sabiedrības uzbūve bieži ir iemesls tam, ka cilvēki ar invaliditāti nespēj pilnībā īstenot savas cilvēktiesības, un ir pakļauti sociālajai izstumtībai.’’ Statistikas dati rāda, ka cilvēkiem ar invaliditāti ir nepieļaujami zems izglītības un nodarbinātības līmenis. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki ar invaliditāti daudz biežāk nekā cilvēki bez invaliditātes dzīvo nabadzībā
Katras valsts uzdevums ir nodrošināt invalīdiem iespēju realizēt sevi, lai viņi nejustos nevajadzīgi, un lai varētu nodrošināt sevi, tāpat ka visi pārējie ar visu nepieciešamo labai dzīvei. Bet, ne vienmēr valsts pilda savus pienākumus, vai arī pilda, bet nekvalitatīvi. Savam pētnieciskajam darbam es izvēlējos tieši šo tēmu, jo manuprāt, mūsu valsts ir pieskaitāma pie tādām, kura slikti pilda savus pienākumus šajā sfērā un nespēj nodrošināt invalīdiem tādas iespējas sevi realizēt, kas tiek nodrošinātas citās valstīts.
Savā darbā es pastāstīšu par to, kādā veidā mūsu valsts mēģina palīdzēt invalīdiem realizēt sevi, vai šie pasākumi ir efektīvi un kāda ir darba devēju reakcija uz šiem pasākumiem, kurus organizē valsts.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1117665
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация