Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:927760
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Inventarizācija    3
  Nolikums par inventarizācijas norisi    4
  Inventarizācijas uzsākšana un norise    5
  Inventarizācijas veidi    6
  Nemateriālo aktīvu inventarizācija    7
  Krājuma inventarizācija    8
  Naudas līdzekļu inventarizācija    9
Фрагмент работы

Viens no svarīgākajiem gada slēguma procedūrām ir inventarizācija. Tuvojoties Ziemassvētkiem jebkuram grāmatvedim sākas saspringts darba laiks finanšu pārskata sagatavošana, jo pārsvarā saimnieciskā gada beigas sakrīt ar kalendāra gada miju. Pastāv vairākas gada slēguma procedūras, bet viena no svarīgākajām ir visa veida inventarizācija. Tas nozīmē, ka ir inventarizāciju veic ne tikai par mantiskām vērtībām, debitoriem un kreditoriem, bet ir nepieciešams grāmatvedībā pārbaudīt katra konta kustību, lai būtu pārliecināts, ka nav būtisku kļūdu grāmatojumos, kā arī vadībai vēlams inventarizēt lēmumu un rīkojumu efektivitāti un izpildi. Šī darbība ir labs palīgs vadībai savas rīcības analīzei un darba resursu vērtējumam.
Gada pārskata inventarizāciju var uzsākt trīs mēnešus pirms gada pārskata sagatavošanas un vienu mēnesi pēc. Likums “Par grāmatvedību” 11.pants nosaka, ka inventarizācija ir jāveic ne tikai katra pārskata gada beigās, bet arī uzsākot vai beidzot darbību un reorganizējoties. Inventarizācijas norises kārtību reglamentē 4.sadaļa, kur 59.punktā ir noteikts, ka inventarizāciju veic arī materiāli atbildīgo personu maiņas gadījumā. Katrā uzņēmumā ir nepieciešams izstrādāt iekšējo reglamentējošo dokumentu par inventarizācijas norisi konkrētā uzņēmumā.
Lai sasniegtu vēlamo inventarizācijas efektu, jāsāk ar visaptverošo rīkojumu. Ir jānorāda atbildīgās personas, kuras atbildētu par inventarizācijas norisi, par īpašumā un lietošanā esošo zemju sarakstu veidošanu, par ilgtermiņa finanšu ieguldījumu novērtēšanu, par salīdzināšanos ar debitoriem un kreditoriem, par stingrās uzskaites dokumentu inventarizēšanu, kā arī par nomā vai lietošanā nodotiem līdzekļiem. Grāmatvežu loma inventarizācijas procesā ir uzraudzība, datu salīdzināšana un apkopošana.
Inventarizācijas galvenie uzdevumi ir:
konstatēt līdzekļu faktisko esamību;
atklāt liekās neizmantojamās vērtības;
kontrolēt, kā tiek ievērota pašvaldību līdzekļu saglabāšana;
pārbaudīt gada pārskatā uzrādīto bilances posteņa pareizību.
Inventarizācija ir visu uzņēmuma līdzekļu un saistību pārbaude dabā, pēc dokumentiem. Inventarizāciju veic ne retāk kā reizi gadā, pārbaudot visus līdzekļus dabā, nosakot to faktiskos atlikumus naturālās mērvienībās un to novērtējumu naudā. Pārbauda arī prasības un saistības, to veic, salīdzinot savus uzskaites datus ar attiecīgā norēķinu partnera datiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1181799
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация