Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:175078
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
1.  Analogās video novērošanas sistēmas un elektroniskie attēli (CCD matricas darbības princips)    4
1.1.  Analogās video novērošanas sistēmas    4
1.2.  Video ierakstīšana un atskaņošana    6
1.3.  Elektroniskie attēli    6
2.1.  IP(Interneta protokola) kameru sistēma    8
2.2.  Digitālo video kameru novērošanas sistēma    9
3.  Video novērošanas sistēmas projektēšana    11
4.  Identificēšanas sistēmu iespējas un funkcionalitāte    13
4.1.  Automašīnu numuru atpazīšanas sistēma („Auto Inspector”)    13
4.2.  Seju atpazīšanas sistēma („Face Inspector”)    14
4.3.  Dzelzceļa vagonu, cisternu un platformu numuru atpazīšana(„Transit Inspector”)    16
4.4.  Kases operāciju kontrole („POS Inspector”)    17
5.  Video novērošanas sistēmas efektivitāte un drošība    18
  Literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

5.Video novērošanas sistēmas efektivitāte un drošība
Rakstot šo referātu esmu iepazinies ar dažāda veida video novērošanas sistēmām, to darbības principiem un drošību. Agrāk tika uzstādītas un lietotas slēgta tipa analogās novērošanas sistēmas, taču tagad tādas vairs netiek uzstādītas, jo digitālās video novērošanas sistēmas ir ērtāk lietot. Analogajā sistēmā, kā video ieraksta glabātuve tika izmantota kasete, bet digitālajā sistēmā dati tiek uzglabāti digitālā formā (DVR cietajā diskā vai kādā no ārējām atmiņas iekārtām), kas nodrošina ātrāku un ērtāku notikumu meklēšanu (pēc laika, pēc kameras utt.), un nav nepieciešama papildus vieta priekš kasešu uzglabāšanas. Analogajā novērošanas sistēmā lielas problēmas sagādātu senu ierakstu apskate, jo tādā gadījumā būtu jāatrod īstā kasete, kurā glabājas ieraksts.
Sapratu, ka videonovērošanas sistēma ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā nodrošināt sava uzņēmuma vai privātās teritorijas drošību, taču jāsaprot arī tas, ka videonovērošana tiek izmantota tikai, kā papildus drošības līdzeklis, lai optimizētu apsarga pienākumu veikšanu. Video novērošana viena pati nevar nodrošināt uzņēmuma aizsardzību, taču var palīdzēt atklāt iebrucēju identitāti.
Video kameras tiek plaši pielietotas dažādās sfērās un dažādiem mērķiem. Video novērošanas sistēmas ir iespējams apvienot ar dažādām identificēšanas sistēmā, piemēram, ar seju atpazīšanas programmām, kas ļauj atpazīt meklētās personas sabiedriskās vietās, lielā cilvēku pūlī. Šīs atpazīšanas sistēmas, protams, ir iespējams, apiet, kā jau tas ir izdarāms ar visa veida drošības sistēmām. Cilvēki var paslēpt seju no video kamerām, izmantot dažādas maskēšanās metodes, bet izvēloties pareizu kameru atrašanās vietu, un izmantojot lielāku kameru skaitu, ir iespējams izvairīties no šāda veida situācijām. Vēl viena iespēja ir maskēt kameras. Noziedznieks var noslēpt seju no kameras tad, ja zina tās atrašanās vietu, taču, ja kamera ir paslēpta, un tās atrašanās vieta nav zināma iebrucējam, tad ir lielāka iespēja, ka tiks nofilmēta iebrucēja seja.
Protams, iebrucēji var veikt dažādas manipulācijas ar kamerām, piemēram, sasist vai aizklāt kameras, pirms tās ir paspējušas nofilmēt iebrucēju, tāpēc būtu vēlams izvietot kameras tā, lai katra kamera tiktu ietverta citas kameras redzeslokā, tādējādi šīs manipulācijas ar kamerām tiktu nofilmētas.
Referātā aprakstīju divu veidu novērošanas sistēmas (IP kameru un digitālo video novērošanas sistēmu). Šīs sistēmas ne ar ko daudz neatšķiras viena no otras, taču pastāv viena būtiska atšķirība, kas ir pašas kameras. IP novērošanas sistēmā katrai kamerai var piekļūt ar interneta palīdzību, tādēļ, manuprāt, drošākas ir digitālās novērošanas sistēmas, kur datu pārraide notiek pa kabeļiem. Digitālajai novērošanas sistēmai arī var pievienot interneta rūteri, tādējādi ļaujot piekļūt sistēmai attālināti, taču rūterim ir savs ugunsmūris, kas aizsargā video novērošanas sistēmu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация