Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:919832
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Īpašuma iegūšana ar nodošanu    4
2.  Īpašuma iegūšana ar ieilgumu    8
3.  Servitūti    10
4.  Ķīlas tiesības    13
5.  Īpašuma prasība valdījuma atjaunošana, spriedums    19
6.  Literatūra    31
Фрагмент работы

Servitūti
Servitūti ir svarīgs tiesību uz cita lietu paveids. Pastāv pat uzskats, ka servitūtu tiesiskā regulējuma neesamība, ir, no vienas puses, uzskatāma par īpašuma tiesību nepietiekamu attīstību, no otras puses, īpašuma tiesību izlietošana apstākļos, kad īpašumi saskaras cits ar citu, bez servitūta būtu neiespējama.
Atšķirībā no lielākās daļas citu valstu Latvijas likumdošanā paredzētais servitūtu tiesiskais regulējums ir ļoti, pat pārlieku detalizēts. Tādēļ papildinājumi diez vai nepieciešami. Tai pašā laikā nav arī nepieciešamības veikt kaut kādus īsinājumus, jo servitūtu tiesiskais regulējums, kas precīzi atspoguļo romiešu tiesībās sastopamo, iekšēji noapaļota, pabeigta juridiska struktūra.
Vēlami tikai daži grozījumi un papildinājumi. Tā, piemēram, saskaņā ar CL 1135. pantu servitūtam jādod labums tā izlietotājam. Ieteicams, atbilstoši ŠCL 736. pantam paredzēt, ka tādā gadījumā, ja servitūts pretēji CL 1135. pantam vairs nedod labumu tā izlietotājam, tad pēc kalpojošās lietas īpašnieka prasības tiesa šādu servitūtu var atzīt par izbeigtu.
Tālāk, ņemot vērā komunikāciju attīstītu un to lomu ekonomikā, vēlams nedaudz revidēt normas par atsevišķiem servitūtiem. Saskaņā ar CL 1169. pantu, kam ir tiesība smelt ūdeni, tam līdz ar to ir arī kājceļa tiesība. Pēdējo varētu paplašināt, nodrošinot šādā gadījumā ceļa servitūtu.
Ņemot vērā iepriekš minētos apsvērumus par dalītā īpašuma problēmu un nepieciešamību to risināt, kā arī ņemot vērā, ka viens no dalītā īpašuma problēmas iespējamiem risinājumiem ir padarīt ēku, kas uzbūvēta uz citai personai piederošas zemes, par reālservitūtu, vēlami grozījumi un papildinājumi pastāvošo servitūtu uzskaitījumā. Respektīvi, ir iespējams pēc ŠCL parauga paredzēt līdztekus esošajam reālservitūtu uzskaitījumam CL 1172. pantā paredzēt, ka reālservitūts var pastāvēt kā uz zemes uzbūvēta citai personai piederoša ēka. Pie tam, sekojot ŠCL var paredzēt, ka šādas tiesības, ja vien līgumā vai likumā nav paredzēts citādi, var pastāvēt ne ilgāk, kā 100 gadus no ēkas uzbūvēšanas (sal. ŠCL 779.p.).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1366115
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация