Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:121537
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
1.1.  IPv6 galvene un salīdzinājums ar IPv4    3
1.2.  IPv6 adresācija    5
1.3.  Atsevišķu tīklu adresācija    7
1.4.  Nomaiņa    7
1.5.  IPv4 galvene    8
  Secinājumi.    11
Фрагмент работы

Izstrādātais tīklu adresācijas protokols IPv4, kurš tika izstrādāts 1970. gadā, drīz vien tiks izsmelts, t.i., IPv4 32 kārtu adresācija nākotnē vairs nespēs nodrošināt pilnīgi tīklu ar IP adresēm. Un tāpēc tiek izstrādāts jauns tīklu adresācijas protokols IPv6, kurš jau nodrošinās 128 kārtu adresāciju. Šī jaunā adresācijas sistēma paredz jaunu atdalītāju veidu, t.i., IPv4 protokola atdalītāji bija „.”(punkts), bet jaunā protokola atdalītājs būs „:”(kols). Protokola IPv6 adresācijas formāts ir vienkāršots salīdzinājumā ar IPv4. Kā arī jaunajā adresācijas sistēmā ir ieviestas jaunas funkcijas (lauka iezīme priekš pakešu identifikācijas, vajadzība pēc speciālas apstrādes; galvenes paplašinājums operāciju kodēšanas un identifikācijas vienkāršošanai). Vēl kāds iemesls, kāpēc IPv6 adresācija tiek izstrādāta un ar ko atšķiras no IPv4, t.i., IPv6 maršrutizētāju produktivitātes palielinājums. IPv4 maršruti no avota iekodēti papildus galvenes laukā. Gadījumā ar IPv6, galvenes maršrutizācija tiek pārlūkota tad, kad maršrutizētājs atrod vienu no savām adresēm laukā Destination Address – saņēmēja adrese – pamat galvenē. IPv6 darbības metode – tam ir jāsaglabā skaitļi CPU maršrutizētāja ciklā, pateicoties tam pakešu apstrāde pie ikdienas tīklu pārslodzes būs augstāka.

IPv6 galvene un salīdzinājums ar IPv4

IPv6 galvene sastāv no 8 lauciņiem, savukārt otrajā bildē ir redzama IPv4 galvene ar 14 galvenes lauciņiem. Kā arī IPv6 galvenei ir divi jauni lauciņi. Skatoties IPv6 galveni, ir redzams Payload Length, kurš ir nomainīts no Total Length. Šie abi lauciņi ir līdzīgi, bet ne vienādi, jo lauciņš Payload Length satur datu garumu pēc galvenes tajā brīdī, kad lauciņš Total Length nolasa galvenes garumu. Vieninieku mērījumi Time to Live IPv4 lauciņā – sekundes. Taču pie pakešu virzes pēc maršrutētāja, ņemot vērā laika noteikšanas grūtības – gaidot savu kārtu, šī laika nozīme mazinās par 1 sekundi. Atzīstot maršrutētāja efektīvi izmantoto tranzīta skaitli ar kvalitatīvām iespējām paketes dzīves ilgumu, IPng Directorate nomainīja Time To Live lauciņu uz Hop Limit protokolā IPv6.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация