Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:773382
 
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3. lpp
2.  Itālijas klimats    4. lpp
3.  Saimnieciskie resursi    7. lpp
4.  Itālijas vēsture    12. lpp
5.  Kultūra Itālijā    16. lpp
6.  Ievērojamākās vietas    19. lpp
7.  Vatikāns    23. lpp
8.  San Marino    24. lpp
Фрагмент работы

Ģeogrāfiskais stāvoklis.
Itālija atrodas Eiropas dienvidos, Apenīnu pussalā. Pēc formas Itālija līdzinās zābakam. Robežojas ar Franciju (488 km), Šveici (740 km), Austriju (430 km), Slovēniju (232 km), un iekšējās robežas ar San Marino republiku (39 km), un Vatikāna pilsētu – republiku (3,2 km) kas atrodas Romas teritorijā. Kopējā Itālijas sauszemes robeža ir 1932,2 km. Kopējā Itālijas platība ir 301 230 kv km (sauszeme – 294 020 kv.km., ūdens – 7 210 kv.km.) Valsts austrumu krastu apskalo Adrijas un Jonijas jūra, rietumkrastu – Tirēnu un Ligūrijas jūra. Itālijas teritorijā ietilpst Sicīlija, Sardīnija, Toskānas arhipelāgs, Lipāru, Egadu un daudz citu sīku salu, kā arī divas pundurvalstiņas – Sanmarīno un Vatikāns.
Reljefs.
Alpu kalnu grēda lokveidā stiepjas no Ligūrijas jūras rietumos līdz pat Triestei austrumos. Ligūrijas alpi no Kal di Tendas līdz pat Alteres pārejai ir vienojošais elements starp Alpiem un Apenīniem. Apenīnu kalni stiepjas visas Savonas pussalas garumā līdz pat Dienviditālijai. Augstākais Itālijas kalns ir Monblāns, itāļu valodā Monte Bjanko (4807 metri). Tomēr Alpos ir daudz virsotnes no 2000 – 4000 m., bet Apenīnu kalnos ir kalni līdz 2000 m. Pie paša “zābaka purngala” atrodas Sicīlijas sala. Starp Alpiem un Apenīniem plešas lielais Lombardijas līdzenums, kuram valgumu dod Po upe un tās daudzās pietekas. Apenīnu grēda abās pusēs pāriet kalnienēs, austrumu pusē virzienā uz Adrijas jūru stāvākās un mežonīgākās, rietumu pusē uz Tirēnu jūru maigākās un ainaviskākās. Sicīlijā atrodas lielākais darbīgais vulkāns Eiropā – Etna (3323 m).Vēl ievērojams ir Vezuvs pie Neapoles un Stromboli vulkāns Lipāru salās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация