Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:217069
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izglītībaspamatveidi ir
vispārējā izglītība un profesionālā izglītība. Izglītības īpašie veidi ir speciālā izglītība un pamatizglītība.


Vispārējā izglītība ir cilvēka un pasaules daudzveidības un vienotības apguve, lietu attiecību un procesu būtības, kopsaistību noskaidrošana un izpratne. Tā rada iespējas personības harmoniskai garīgai un fiziskai izaugsmei, apzinātai iesaistei dabas un kultūras vidē, priekšnoteikumus profesionālai izvēlei un darbībai.

Profesionālā izglītība ir praktiska un teorētiska sagatavošanās produktīvai darbībai noteiktā sabiedrības dzīves nozarē, profesionālās meistarības un vispārējās kultūras pilnveidei. Tā rada iespējas personai konkurēt darba tirgū un tādējādi nodrošināt savu eksistenci un veidot sociālo karjeru, elastīgi mainīt darbības jomu un profesiju, mainoties pieprasījumam darba tirgū.

Speciālā izglītība ir cilvēkam ar garīgās un fiziskās veselības traucējumiem, psihoneiroloģiskām un smagām somatiskām saslimšanām vai sociālām novirzēm adaptēta vispārējā un profesionālā izglītība. Tā viņiem rada iespējas veselības stāvoklim atbilstošas izglītības iegūšanai, psihiskai, fiziskai un sociālai korekcijai, nepilnīgi attīstītu personības struktūru kompensācijai, personības adaptācijai un integrācijai sociālajā vidē.

Papildizglītība ir vispārējai un profesionālai izglītībai paralēla vai sekojoša interešu izglītība un profesionālās meistarības pilnveide. Interešu izglītībā īstenojas personības individuālās izglītošanās vajadzības, intereses un vēlmes, tādējādi radot reālas papildiespējas nepārtrauktai personības garīgai un fiziskai attīstībai neatkarīgi no tās vecuma un iepriekš iegūtās izglītības. Profesionālās meistarības pilnveidē notiek iepriekš iegūtās izglītības turpināšana, lai papildinātu esošo personības izglītību atbilstoši jaunām prasībām profesionālai darbībai un cilvēka iesaistei sabiedrības dzīvē.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1181823
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация