Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:939539
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  IZLĪGUMA BŪTĪBA KRIMINĀLTIESĪBĀS    5
2.  IZLĪGUMA DALĪBNIEKI UN PIEMĒROŠANAS PAMATI    11
2.1.  Procesā iesaistītās puses    11
2.1.1.  Apsūdzētais    11
2.1.2.  Cietušais    12
2.1.3.  Valsts probācijas dienests    14
2.2.  Izlīguma piemērošanas nosacījumi    19
3.  IZLĪGUMA PROCESS    23
  Nobeigums    30
  Literatūras un darbā lietoto avotu saraksts    32
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Ir jāvērš uzmanība uz to, ka izlīgumā nepieciešams ļoti skaidri atrunāt visus izlīguma nosacījumus, kas saistīti ar veicamo darbu apjomu, pušu pienākumiem un tiesībām. Precīzi jādefinē kādi darbi ir veicami, kādā laika posmā jāveic konkrētie pienākumi un kādas ir sankcijas, ja izlīguma nosacījumi netiek pildīti.
Ņemot vērā studijas darbā izvirzīto mērķi un veikto izpēti par izlīgumu kā krimināltiesiskā konflikta risināšanas veidu, autore nonāca pie sekojošiem secinājumiem un priekšlikumiem konstatēto problēmu risināšanai:
1. Līdz 2005.gada 1.oktobrim, kad stājās spēkā grozījumi Krimināllikuma 58.panta otrajā daļā,45 likumā bija noteikts aizliegums atbrīvot no kriminālatbildības uz izlīguma pamata personu, ja no noziedzīga nodarījuma cietušais ir bijis nepilngadīgs. Taču, lai kāda arī bijusi šo grozījumu iniciatoru motivācija, par nepilngadīgo interešu aizsardzību te padomāts netika. Tiesā no netiklības cietušos nepilngadīgos visbiežāk pārstāv viņu mātes, no kurām daudzas gadiem ilgi ir bijušas aculiecinieces notiekošajam, slēpušas to, baidoties, ka vainīgais – vīrs, kopdzīvotājs – varētu tikt saukts pie kriminālatbildības.
2. Tāpat neatbalstu šī panta nosacījumam „…un persona pēdējā gada laikā nav tikusi atbrīvota no kriminālatbildības par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu…”. Manā skatījumā šis nosacījums dod personai visatļautību, un justies drošai, ka pēc pāris gadiem, ja kas tāds atkal atgadīsies, viņš varēs tikt cauri atkal uz izlīguma pamata.
Priekšlikums – grozīt Krimināllikuma 58.panta otro daļu un likt atpakaļ nosacījumu, par to kad cietušais ir nepilngadīgs. Tas varētu izskatīties šādi:
(2) Personu, kas izdarījusi kriminālpārkāpumu vai mazāk smagu noziegumu, izņemot noziedzīgus nodarījumus, kuru rezultātā iestājusies cilvēka nāve, var atbrīvot no kriminālatbildības, ja ir noslēgts izlīgums ar cietušo vai viņa pārstāvi, un pilnīgi novērsusi ar izdarīto noziedzīgo nodarījumu radītos kaitējums vai atlīdzinājusi nodarītos zaudējumus.
No kriminālatbildības uz izlīguma pamata nav atbrīvojamas noziedzīga nodarījuma izdarījušās personas, ja cietušais ir nepilngadīgs.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1363247
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация