Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:651036
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latviešu audzēkņi rīkoja skolēnu vakarus, kuros dalību aktīvi ņēma arī Čakste ar dažādiem priekšlasījumiem un pasākumus rīkoja savā dzīvoklī. Kad pēc septiņiem gadiem viņš pabeidza Jelgavas ģimnāziju viņš iestājās Maskavas universitātes juridiskajā fakultātē. Arī Maskavā Čakste izcēlās ar sabiedrisko aktivitāti, jo tur dibināja Maskavas latvju studentu biedrību, kurā ieņēma arī priekšsēdētāja amatu. Studiju laikā viņš iepazinās arī ar Krišjāni Valdemāru. Čakste studijās pastiprināti interesējas par Latvijas kolonijām, piem. Tobāgo. Universitāti Čakste absolvēja pēc četriem gadiem izstrādājot un aizstāvot diplomdarbu par romiešu tiesībām.
Tajā pašā gadā, kad viņš absolvēja universitāti viņš iestājās par tiesas amata kandidātu Kurzemes guberņas prokuratūrā, kur kļuva par sekretāru. Lieliski pildot savus pienākumus pēc gada Čaksti ievēl par Jelgavas latviešu biedrības priekšnieku. Atkal viņš aktīvi iesaistās sabiedriskajā dzīvē: Čakste atpirka nedēļas laikrakstu „Tēvija” un līdz pat Pirmā pasaules kara sākumam bija tā izdevējs un noorganizēja Jelgavas zemkopības nodaļu, kas vēlāk pārveidojās par Jelgavas lauksaimniecības biedrību. Kā laikraksta redaktors viņš atkal parāda izcilu patriotismu un latvisko garu tā saturā galvenokārt apkarodams muižniecības privilēģijas. Par Jelgavas latviešu biedrības priekšnieku viņš ir četrus gadus, t.i., līdz 1901. gadam.
Jelgavas pilsēta var būt pateicīga Čakstem par to, ka IV vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki notika Jelgavā, jo Čakste pēc Kurzemes lauku biedrību pieprasījuma. Svētku organizēšana gan deva prāvus zaudējumus, bet daļu no zaudējumiem Čakste sedza no personīgajiem līdzekļiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация