Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:693466
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Laikā, kad kā vienu no mūsdienu sabiedrību raksturojošām īpašībām min autoritātes zudumu, pāvesta Jāņa Pāvila II nāve pirms diviem gadiem (2005.gada 2.aprīlī) pārsteidza visus, atklājot, cik nozīmīga ir bijusi viņa personība daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Viņš bija morāla autoritāte ne tikai katoļiem, bet arī citu konfesiju kristiešiem, reliģiju pārstāvjiem, kā arī cilvēkiem, kas vispār neatzīst Dieva eksistenci. Jānim Pāvilam II piemita spēja novērtēt sabiedrības morālo kondīciju un ieraudzīt konkrētu norišu nozīmi pagātnes notikumu un nākotnes vajadzību kopsakarībās.

Dzīves lēmums


Jau kopš bērnības Karols Vojtila (Jāņa Pāvila II dzimtais vārds) bija atvērts un talantīgs. Dzimis 1920. gadā Polijas pilsētā Vadovicē, netālu no Aušvicas. 10 gadu vecumā viņš bija zaudējis māti un mazliet vēlāk arī vecāko brāli. Dzīvoja kopā ar tēvu, bijušo oficieri. Pēc liceja beigšanas K.Vojtila pārcēlās uz Krakovu, kur sāka polonistikas studijas, bet drīz viņam tās bija jāpārtrauc, jo sākās karš un okupācijas vara universitāti slēdza. Šajos fašistiskā režīma īstenoto necilvēcisko vajāšanu, nevainīgu cilvēku rūpnieciskas nogalināšanas un nemitīgas pazemošanas apstākļos K.Vojtila atpazina savu aicinājumu kļūt par katoļu priesteri, pilnībā savu dzīvi veltīt Dievam un rūpēm par cilvēka iekšēju, gara, brīvību. Kara laikā K.Vojtila iestājās konspiratīvā garīgajā seminārā un studēja filozofiju slepenā teoloģijas fakultātē, paralēli smagi strādādams akmeņlauztuvēs un brīvajā laikā vēl iesaistoties tikpat konspiratīva teātra darbībā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1178555
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация