Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:390315
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aizbrauciet uz Druvienu - druvēnieši ar lepnumu jums izrādīs vietas, kas saistās ar Jāni Poruku. Tā ir Prēdeļu Jāņa, vēlāk dzejnieka un rakstnieka Jāņa Poruka bērnības pasaule.
Rūdolfs Egle uzskata Poruku dzimtu par vienu no vecākajām druvēniešos. Vecākās zināmās Poruku dzimtās mājas ir Druvienas “Trušļi”. Tur senči dzīvojuši jau pirms Ziemeļu kara, pārlaiduši visus bada un mēra gadus. 19. gadsimta vidū Jānis Poruks sāk apsaimniekot Druvienas “Prēdeļu” mājas, kas tad arī kļūst par dzejnieka dzimteni. No viņa dzimtas nāk komponists un muzikologs Jēkabs Poruks, bet precoties ar Porukiem saradojušies skolotājs un literāts Jānis Kalniņš, mūziķis un dzejnieks Straumes Jānis. Jānis Kalniņš ir Poruka pirmais skolotājs Druvienas skolā. Attālāki radi Porukam ir arī brāļi Egles - Rūdolfs un Kārlis. Abi viņi krājuši un sakārtojuši Poruka literāro mantojumu, dzīves datus un faktus. Poruka uzvārdam ir krieviska izcelsme (порох - šaujampulveris). Uzvārda došanas laikā no dzejnieka vecvectēva Kaļvas Pētera divām iesaukām - Kaļva un Poruks izvēlēta nevis tā, kas nopelnīta ar amatu (vectēvs bija kalējs, tātad “kaļva”), bet gan tā, kas raksturojusi viņa ātro dabu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация