Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:228587
 
Оценка:
Опубликованно: 11.07.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Tēmu „Jaunākie sasniegumi datortehnikā” izvēlējāmies, tāpēc, ka šī tēma mūsdienās ir ļoti aktuāla. Ļoti daudziem mājās ir dators. Citiem sliktāks, citiem labāks, bet dators paliek dators. Dators ir mūsu dzīves sastāvdaļa. Tas noder gan darbam, gan izklaidei. Izklaidei varam klausīties mūziku, skatīties filmas, spēlēt spēles, lietot internetu. Darbam – tas noder mācībām, datorā var glabāt datu bāzes, dokumentus, programmas u.c. svarīgākus failus. Bez datora mūsdienās nemaz nevar iztikt. Taču, lai cik labs arī jūsu dators nebūtu, protams, ka jūs vēlēsieties to uzlabot un lietot jaunākās datoru papildierīces (fleškartes (flashcard), LCD monitorus u.c.). Tehnika, laikam ejot, ļoti strauji attīstās. Pirms pāris gadiem ļoti labs skaitījās, piemēram, Pentium 3, taču tagad to jau ir apsteidzis Pentium 4 (procesora darbības ātrums pārsniedz 3 GHz). Taču ne jau tikai Pentiumi strauji attīstās, Athlon, Celeron, Duron arī strauji iet uz priekšu. Prasības visu laiku aug. Jaunākās spēles, ofisa programmas prasa jaudīgākus datorus. Aktuālāks paliek arī jautājums par datu nesējiem.
Tā kā datori mums ir tik ļoti vajadzīgi, būtu labi zināt, kādi ir datoru jaunākie sasniegumi. Jo strādāt ar vecu datoru nav nekāds prieks. Tas prasa vairāk laika, jo dators lēnāk apstrādā informāciju, un veci datori var „nepavilkt” jaudīgākas programmas.
Mūsu mērķis, rakstot šo darbu, ir iepazīties ar datoru sastāvdaļām, apskatīt šo sastāvdaļu jaunākos sasniegumus, apskatīt alternatīvos datorus – plaukstdatorus un portatīvos datorus. Izmantosim dažādus materiālus no žurnāliem, avīzēm, kā arī meklēsim informāciju internetā. No apgūtās informācijas arī veidosim šo darbu.
Darbu mēs sāksim ar datoru sastāvdaļu apskatu. (lai būtu skaidrs, kas tad īsti tajā „kastē” ir iekšā), kā arī ar datoru komplektējošo daļu apskatu. Kad būsim iepazinušies ar sastāvdaļām un zināsim kas ir kas, tad apskatīsim jaunākos sasniegumus iepriekš apskatītajām detaļām. Darbā iekļausim detaļu testus, lai zinātu, kādas jaunākās detaļas ir labākās. Ar šī zinātniski pētnieciskā darba palīdzību mēs ceram izprast datora uzbūvi, kāda ir katras detaļas loma datora uzbūvē. Mēģināsim apskatīt, kā šīs detaļas, tehnikai attīstoties, ir uzlabojušās un kādas detaļas izgudrotas vēl, kā arī iepazīsimies ar alternatīvajiem datoriem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация