Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:304340
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Ekspresionisms mūzikā    4
2.  Arnolds Šēnbergs    6
3.  Antons von Vēberns    8
4.  Albans Bergs    9
  Tēzes    11
  Izmantoto informatīvo avotu saraksts    12
Фрагмент работы

Šēnbergs bija daudzpusīgs cilvēks – vairāku grāmatu autors, skolotājs, glenotājs, labi zināms sava laika komponists,viens no dodekafonās sistēmas izveidotājiem, kā arī Jaunās Vīnes skolas pamatlicējs. Arnolds Šēnbergs nebaidījās ne no sabiedrības reakcijas, ne riskēt lauzt iepriekš pastāvošās mūzikas tradīcijas un tās veidošanas paradumus, viņš bija nolēmis veidot jaunu mūzikas stilu. Šēnbergs bija viens no komponistiem, kas visvairāk pārzināja teoriju par tonalitātēm.
Viens no viņa hobijiem – gleznošana ekspresionisma mākslas stilā. Viena no viņa visslavenākajām gleznām ir “Sarkanais skatiens” jeb “Red Gaze”. Glezna tika uzgleznota 1910.gadā. Tā ir smilškrāsas toņos, un gleznas vidū attēlota dīvaina izskata seja, kuras acis ir koši sarkanā krāsā. Glezna rada baismīgas, mazliet nepatīkamas izjūtas. Kopumā komponists ir uzgleznojis sešdesmit piecas gleznas. Viens no zināmākajiem Arnolda Šēnberga draugiem -māksliniekiem bija gleznotājs Vasīlijs Kadinskis (Wassily Kandinsky) ,kurš apmeklēja kādu no Šēnberga koncertiem, kura rezultātā aizsākās viņu draudzība. (İren 2014,3-7). Vasīlijs Kadinskis ir radījis gleznu, iedvesmojoties no apmeklētā Šēnberga koncerta.
Šēnberga dzīves posms, kurā viņš izmēģināja atonālu (bez tonalitātes) skaņdarbu komponēšanu sākas no 1908. gada un ilga aptuveni piecpadsmit gadus. “Seši mazi klavierskaņdarbi Op.19”(“The Six Little Piano Pieces Op. 19”) ,kas sacerēti 1911. gadā ir viens no Šēnberga agrīnajiem atonālajiem darbiem. Bet tomēr pats pirmais skaņdarbs, kas tika sacerēts atonālismā ir “Trīs klavierskaņdarbi Op.11” (“Three Piano Pieces Op.11”) 1909. gadā. Visspilgtākais atonalitātes piemērs bija trešais skaņdarbs. Tajā izmantoti kontrastaini dinamikas un tempu lietojumi, kamēr pārējie divi skaņdarbi bija balstīti uz tradicionālāku skanējumu.

Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация