Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:408607
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Abstract    2
  Saturs    3
  Ievads    4
1.  Imigrācija Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas    5
2.  Imigrantu integrācija Latvijā    8
3.  Migrācijas veidi    9
4.  Imigrantu izglītības izaicinājumi    10
5.  Aptaujas analīze    11
  Literatūras saraksts    24
  Pielikums    25
Фрагмент работы

Secinājumi

Latvijā iedzīvotāju sakaits darbspējīgā vecuma grupā sarūk, sakarā ar demogrāfiskām problēmām, depopulāciju, zemu dzimšanas koeficientu un iedzīvotāju novecošanu. Tāpēc Latvijai ir nepieciešami imigranti. Latvijā ir pieprasījums pēc kvalificēta darbaspēka informātikas, zinātnes, komercdarbības un kultūras lietu jomā.
Imigrantu piesaistīšanai nepieciešams nodrošināt tiem stabilu atalgojumu, valodas kursus un zemas dzīvošanas izmaksas.Visvairāk termiņuzturēšanas atļauju pieprasa no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas, piemēram kravas autovadītāji, programmētāji un pavāri.
Latvijā imigrācija ir kaut kas jauns un parādījās pavisam nesen, tāpēc vēl nav tik labi attīstīstīts integrācijas aspekts. Vislielākais skaits imigrantu ir Pierīgas reģionos, visdzrīzāk tāpēc, ka tur ir labāk attīstīta ekonomiskā dzīve un infrastruktūra. Galvenās iebraucēju grupas ir ārvalstu studenti un viesstrādnieki.
Valsts cenšas uzlabot situāciju ar imigrantu integrāciju, nodrošinot tiem valodas kursus un piešķirot tiem pabalstus, tomēr vietējo iedzīvotāju viedokļi ir ļoti pretrunīgi. Tie izsaka viedokli, ka no sākuma jāuzlabo vietējo iedzīvotāju ekonomisko dzīvi, jo tiem pašiem nepietiek līdzekļu pilnai dzīvei. Kaut gan ir jāatceras, ka lielākā daļa imigrantu veic ieguldījumu valsts ekonomikā un maksā nodokļus kā jebkurš valsts iedzīvotājs.
Imigrantuem ir dažādi imigrācijas iemesli, bet lielākoties tie ir austrumu tautības cilvēki.
Tiek izcelti vairāki izaicinājumi imigrantiem. Kāda ir viņu iepriekšējā izglītība un vai tie spēs pielāgoties vietējam izglītības līmenim? Vai spēs tos pieņem sabiedrība? Vai tie spēs iekļauties citā mentalitātē un kultūrā? Vai spēs konkurēt vietējā darba tirgū un sazināties ikdienas situācijās? Lai varētu skaidri atbildēt uz šiem jautājumiem, jāveic vairākus pētījumus un eksperimentus ar reāliem imigrantiem, ieviesot tos vietējā sabiedrībā.
Latvijā joprojām nav liels koeficients imigrantu, kam ir vairāki iemesli: zems atalgojums, prasības pēc latviešu valodas, integrācijas pasākumu trūkums. Latvijas iedzīvotāju negatīvā attieksme pret imigrantiem tiek saistīta ar nevienlīdzīgu atalgojumu, kas nepatīk vietējiem.Pēdējos gados imigrācija pieauga saistībā ar izglītības iespējām un kvalificēta darba piesaistīšanu.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация