Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:636639
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Zinātniski pētnieciskā darba tēma ir „Jauniešu darba iespējas Anglijā”. Šajā darbā autors pēta iespējas un problēmas, ko jaunietim sniedz darbs Anglijā.
Pētījuma hipotēze – Darbs Anglijā ir iespēja gūt pieredzi, bet vienlaicīgi jaunieši sastopas ar problēmām.
Darba sākumā aprakstītas iespējas un prasības darbam Anglijā, aģentūras un to piedāvājumi, mācību programmas. Tiek aprakstīti darbaspēka migrācijas iemesli un pozitīvie, negatīvie faktori, ko rada darbaspēka migrācija. Darbā tiek analizētas problēmas un pieredze, ko sniedz darbs Anglijā, kuras iedalītas divās grupās: sociālās problēmas un problēmas saistībā ar darbu. Kopumā radīts priekšstats, kādi ir ieguvumi un zaudējumi darbaspēka migrācijas procesā un kādām problēmām nākas saskarties jauniešiem, strādājot Anglijā.
Darba praktiskajā daļā autors ir izmantojis vairākas pētījuma metodes – aptaujas un intervijas. Tika pētīti vairāku vidusskolēnu viedokļi un veiktas intervijas ar jauniešiem, kas ir strādājuši Anglijā. Darbā ir atspoguļoti kopējie anketu un interviju rezultāti.
Apkopojot iegūtos datus ir pierādīta hipotēze - darbs Anglijā ir iespēja gūt pieredzi, bet vienlaicīgi jaunieši sastopas ar problēmām. Dauzi jaunieši savas nākotnes cerības saista ar darba iespējām Anglijā. Šajā valstī atalgojums par darbu ir daudzkārt lielāks nekā Latvijā. Darbiniekiem tiek piedāvātas lielākas sociālās garantijas un Anglija labklājības līmenis ir augstāks.
Darbs ārzemēs ir kļuvis par aktuālu jautājumu Latvijā, jo bieži nākas saskarties ar problēmām, kas rodas lielā izbraucēju skaita dēļ. Zināms, ka Lielbritānijā oficiāli strādā 27 tūkstoši latviešu. Ņemot vērā tendenci, ka liela daļa strādājošo izvairās reģistrēties, patiesais skaits varētu būt daudz lielāks. Tādejādi Latvija saskaras ar darbaspēka trūkumu daudzās nozarēs, kas neļauj uzņēmumiem attīstīties. ( atsauce Nr. 1.)
Šī darba hipotēze:
Darbs Anglijā ir iespēja gūt pieredzi, bet vienlaicīgi jaunieši sastopas ar problēmām. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация