Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:793132
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Runājot par attieksmi pret modernizācijas pazīmēm Kurzemes hercogistē, šajā piemērā ļoti uzsvērta baznīcas un luterānisma lielā loma - gan izglītojošajā, gan disciplējošajā ziņā. Arī šajā darbā, tāpat kā M. Jakovļevas promocijas darbā saskatāmi centieni skatīties uz hercogisti Eiropas kontekstā - akcentēt gan tās nozīmi un ietekmi Eiropā, gan arī Eiropas tendences salīdzināt vai vienādot ar šeit notiekošajām.
Vēl kāda mūsdienu vēsturnieku tendence ir nenoteikt vienu konkrētu notikumu par laikmetu hronoloģijas šķirkli, jeb jauno laiku kontekstā runājot, tā sākums (lai arī par to arvien vēl tiek diskutēts) netiek noteikts ar kādu vienu notikumu atsevišķi (tikai reformācija vai tikai Livonijas sabrukums), bet gan ar ilgstošu pārmaiņu laiku, notikumu kompleksu.
Kopumā jāsecina, ka mūsdienu historiogrāfija pēc 1991. gada ir straujā pārmaiņu procesā. Tā būtu jādala posmos: 1990. gadi - 2000. gadu sākums un pēdējā desmitgade, jo salīdzinot zināšanas Eiropas un pasaules metodoloģijā, viedokļus un tendences, šie periodi, lai arī neilgi, bet ir ļoti atšķirīgi. Ja pirmie gadi pagāja centienos pielāgoties un aptvert lielo jaunās informācijas klāstu, kā arī saprast, kā jaunā iekārtā pasniegt vēsturi, tad tagad jau ir zināšanu bāze, uz kuras veidojas mūsdienīga, jauna Latvijas historiogrāfija.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1369743
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация