Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:764231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Fihtes darba Cilvēka sūtība. Par cilvēka lielumu fragmenta analīze
Otrā grāmata ZINĀŠANAS 59. – 64. lpp

J. G. Fihtes otrā grāmata ZINĀŠANA veidota kā dialogs starp Es un Garu. Jāpiebilst, ka Es kurš runā grāmatā, nekādā gadījumā nav autors; gluži otrādi, autors vēlas, lai par to kļūtu lasītājs; lai lasītājs ne tikai vēsturiski uztvertu šajā sacerējumā teikto, bet arī lasot tik tiešām sarunātos pats ar sevi, visu apsvērtu, izvērtētu rezultātus, nonāktu pie noteiktiem slēdzieniem un pārdomām, tīri no sevis paša, attīstītu un sevī uzbūvētu to domāšanas veidu, kura vienkāršotu attēlu viņam piedāvā J. G. Fihte. Es princips nenozīmē to, ka priekšplānā tiek izvirzīta cilvēka egoistiskā iedaba.
Tas par ko šajā fragmentā raksta J. G. Fihte, būtībā ir cilvēka garīgās atmošanās process. Galvenā sarunu tematika – lietu uztvere, lietu būtība, cilvēka spēja saskatīt realitāti caur sevi. Šajā sarunā Gars nenes nekādas jaunas atklāsmes, bet uzdodot jautājumus, vedina Es uz pārdomām un spriedumiem. Ar saviem jautājumiem Gars vada Es uz arvien dziļākām atklāsmēm. Jautājumi ir ļoti svarīgi, jo filozofija sākas ar jautājumiem, nevis ar atbildēm uz tiem. Uzdot jautājumu, kas ved projām no nezināšanas, pat ir grūtāk, nekā uz to atbildēt, jo pats jautājuma veids jau zināmā mērā sevī slēpj atbildi. Filozofijā ir „jāpiedalās” ar savu personību, ar savu domāšanu, dzīves pieredzi. Filozofija nav monologs, bet gan dialogs, saruna ar sevi (Es) un citiem (Gars), skolotāja – vārda visplašākajā nozīmē kā gudrības nesēja – uzklausīšana un patstāvīgas atbildes meklēšana.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1129273
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация