Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:734150
 
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Johans Sebastiāns Bahs bija izcils vācu komponists, pedagogs un ērģelnieks. Johans Sebastiāns Bahs bija arī iizcils klavesīnists, tādēļ daudzus skaņdarbus sakomponēja klavesīnam :
svītas, sonātes, prelūdijas, fūgas (polifonijas formā).
savus skaņdarbus Johans Sebastiāns Bahs komponēja visās iespējamās tonalitātēs.
Savā daiļradē Johans Sebastiāns Bahs bija pārņēmis un pilnveidojis ērģeļmūzikas tradīcijas. Lielu daļa Johana Sebastiāna Baha ērģeļu daiļradē ieņem luterāņu reliģiskie dziedājumi visam baznīcas kalendārajam gadam. Johanam Sebastiānam Baham ir daudz prelūdiju, fūgu un tokātu ērģelēm.
Johans Sebastiāns Bahs komponēja arī skaņdarbus orķestrim. Tie ir seši Brandenburgas koncerti. Šie koncerti tika veltīti Brandenburgas grāfam. Grāfs lūdz, lai Johans Sebastiāns Bahs viņam uzraksta kādu labu skaņdarbu. Johans Sebastiāns Bahs arī sakomponēja tos 6 Brandenburgas koncertus. Taču, kad Johans Sebastiāns Bahs sakomponēja šos skaņdarbus un aizsūtīja Brandenburgas grāfam, grāfs par tiem nemaz neuzzināja un šos 6 Brandenburgas koncertus atrada tikai pēc Brandenburgas grāfa nāves. Šie 6 Brandenburgas koncerti bija uzrakstīti concerto grosso formā.
Johans Sebastiāns Bahs komponēja arī vokālo mūziku. Vokālās mūzikas darbiem ir baznīcas kantātes. Šīs kantātes ir rakstītas visam kalendārajam gadam. Tagad ir saglabājušies ap 200 darbiem, kuri sarakstīti ar dažādiem tekstiem.
Johans Sebastiāns Bahs savas dzīves laikā bieži mainīja dzīvesvietu – no pilsētas uz pilsētu. Un gandrīz vienmēr, Johans Sebastiāns Bahs pārbrauca, jo viņam nepatika apstākļi priekš mūzikas sacerēšanas. Johans Sebastiāns Bahs ne tikai komponēja mūziku, bet arī pētīja vācu un itāļu komponistu garbus, piemēram, A. Skarlatti, F. Kuperēna mūziku. Johans Sebastiāns Bahs savā daiļradē izmantoja vācu tautas dejas un dziesmas.
Johans Sebastiāns Bahs bija ielūgts uz Drezdanu, lai piedalīties tādās kā mūziķu sacensības ar Lui Māršanu. Pirms uzstāšanos abi sāncenši iepazinās, viņi abi bija izcili klavesīnisti un ērģeļnieki. Taču sacensības nemaz nenotika, jo Luī Māršans aizbrauca, atzinoties, ka Johans Sebastiāns Bahs ir labāks par viņu.
No 1708. gada Johans Sebastiāns Bahs pārvācās uz dzīvi Veimārā, tieši šeit komponists izveidoja savus labākus skaņdarbus ērģelēm. Starp tiem vispopulārāka ir Tokāta re minorā, slavenākā Passkālija do minorā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1136964
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация