Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:657845
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Josifs Visarinovičs Džugasvili ir dzimis Gruzijā, toreizējās Krievijas dienvidos. Dzimis 1879.gadā, nabadzīgā ģimenē. Viņa vecāki bija bijušie dzimtcilvēki un ieguvuši brīvību tikai 1864.gadā. Tad arī viņa ģimene pārcēlās uz Gori pilsētiņu, kur J.V.Džugasvili tēvs sāka strādāt par kurpnieku. 1879.gada 21.decembrī piedzima J.V.Džugasvili, viņš būtu bijis ceturtais bērns ģimenē, taču iepriekšējie trīs bērni nomira. Arī šis bērns gandrīz nomira, taču spēja izveseļoties no bakām.Viņam bija ļoti grūta bērnība. Visarions Džugasvili, Staļinatēvs, ļoti daudz dzēra un bija rupjš cilvēks. Viņš bieži sita savu sievu un dēlu. Pilnīgi pretēja bijaviņa māte, Katrīna Džugasvili. Viņa ar savu mīlestību palīdzēja Staļinam izsisties cilvēkos. Sākumā, kadVisarions Džugasvili bija devies strādātuz Tbilisi, tad viņš gribēja ņemt līdziarī savu 10-gadīgo dēlu- Josifu. Taču Katrīnai bija citi plāni, viņa iekārtoja Josifu Gori garīgajā skolā. Māte vēlējās, lai dēls kļūtu par garīdznieku, taču viņu no kristīgās skolas izslēdza. Vēlāk viņš iestājās Krievijas Sociāldemokrātiskajā Strādnieku partijā un kļuva par profesionālu revolucionāru. Džugasvili sevi pierādīja kā nelokāmu un drošsirdīgu cīnītāju. 1912.gadā Ļeņins uzaicināja viņu piedalīties boļševiku partijas vadībā. Tad viņš pieņēma vārdu „Staļins” (kr.val.- tēraudainais). Taču pirms tam viņam bija segvārds Koba- varonis.
Josifam ļoti patika arī dziedāt, daudzi uzteica viņa vokālās dotības. Viņam bija arī ļoti labas sekmes, skolu Josifs pabeidza ar izcilību. Beidzot skolu viņš iestājās Tiflisas pareizticīgo seminārā. Tur viņš mācījās no 1894-1899.gadam. Mācību iestāde atgādināja no vienas puses klosteri, no otras kazarmas. Par katru pārkāpumu sodīja ieslēdzot karcerī. Dažus mēnešus pirms Staļina iestāšanās šo iestādi uz laiku bija slēguši.
Dzīve šajā seminārā ļoti pārvērta Josifu Staļinu. Ja agrāk viņš bijis ļoti jautrs, atsaucīgs puisis, tad tagad, kļuva par noslēgtu, nerunīgu īgņu. 14gadu vecumā Josifs bija sīksts pusaudzis. Josifs mācījās diezgan cītīgi. Seminārs Staļinā attīstīja tikai galējus jautājumus „balts” un „melns”. Viņš neiedziļinājās sīkumos, viņu neinteresēja sarežģītība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация