Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:721743
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savā darbā “Vispārīgā paidagoģija” Jūlijs Aleksandrs Students ir aprakstījis dažādu zinātņu un dzīves aspektu saistību ar pedagoģiju. Kā vienu no svarīgākajiem aspektiem audzināšanā J.A.Students min reliģiju. Pēc viņa domām, reliģija ir nodalāma no teoloģijas, kas ir reliģijas zinātne un balstās uz dogmām.
Jūlijs Aleksandrs Students : “… Zinātne -it īpaši savā filozofiskajā apgarotībā- izgājusi no baznīcas autoritātes un pilnīgi iekarojusi savu stāvokli un vietu. Tomēr arī tagad visvairāk nesaprašanās ir starp teoloģiju un citām zinātnēm. Šī parādība ir vēl pagātnes mantojums. To sakot, nav domāts noliegt teoloģijas, kā zinātnes lomu un nozīmi. Nav domāts apstrīdēt arī baznīcas nopelnus audzināšanā, izglītībā, visā kultūras dzīvē, tikai norādīts uz to savādo rīcību, kādu piekopusi baznīca. Šās agrāko laiku rīcības atskaņas nereti sastopamas arī tagad, un visvairāk domstarpību ir taisni audzināšanas lietās: Skolas prasības dažkārt saduras ar baznīcas prasībām, un arī valstij rodas konflikti ar baznīcu. Tas viegli izskaidrojams ar to, ka baznīca negrib atteikties no tām formām, ko tai diktējusi dogma. Vēstures gaita un visa dzīve attīstās un veidojas, baznīca tik grib palikt kāda bijusi. Te ir atslēga, aiz kā slēpjas domstarpību iespējamība. Dzīves straujums, dzīves liberālisms, ja tā varētu izteikties, un baznīcas konservatīvisms, tie ir tie apstākļi, kas uztur vēsumu starp baznīcu un teoloģiju no vienas puses, un valsti un paidagoģiju no otras puses. Tamdēļ arī attiecības starp teoloģiju un paidagoģiju nav tik siltas un tuvas, kā starp paidagoģiju un citām pārrunātām zinātnēm.”
J.A.Studenta pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados radušās pārdomas par baznīcas attālināšanos no pedagoģijas un reālās dzīves aktuālas ir arī mūsdienās. Straujajā mūsdienu attīstības tempā mainīties cenšas arī baznīca, taču tas notiek ļoti gausi un negribīgi, tādēļ mūsdienu bērniem aizvien nesaprotamākas un grūtāk uztveramas kļūst baznīcas paustās idejas. Arī es piederu pie paaudzes, kas nav izjutusi baznīcas klātbūtni audzināšanā. Piekrītu viedoklim, ka cilvēka audzināšanā ieņem ļoti būtisku vietu garīgums, taču tai nav obligāti jābūt baznīcai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1175453
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация