Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:924305
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 28 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kā norādījis Edvīns Danovskis, līdzšinējā regulējums nav konkrēti paredzēti privāto tiesību juridisko personu administrativās atbildības priekšnoteikumi. Divi no šiem priekšnoteikumiem – tiesībpārkāpēja prettiesiskā rīcība (darbība vai bezdarbība), kā arī personas vainas esamība , ir tieši notiekti likumā ietvertajā administratīvā pārkāpuma jēdzienā, proti, ka “par administratīvo pārkāpumu atzīstama prettiesiska un vainojama darbība” (Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 9.panta 1.daļa).
Administratīvās atbildības joma ir cieši saistīta ar valsts atbildību. Tā, piemēram, “zaudējumu atlīdzība administratīvajā procesā ir viens no valsts atbildības veidiem publisko tiesību sfērā”.
Savdabīgs atbildības regulējums administratīvajās tiesībās ir paredzēts valsts darbiniekiem. Valsts darbiniekiem vienlaikus var noteikt gan civilo, gan kriminālo, gan disciplināro atbildību. Kā savulaik norādījis jau Kārlis Dišlers, privātpersonām pieņemamāka ir valsts atbildība par tās ierēdņu nodarītajiem tiesību aizskārumiem, paturot iespēju valstij vērsties pret darbinieku ar regresa prasību.
Tomēr vēsturiski Latvijā no cariskās Krievijas ir pārmantojusi iespēju cietušajiem vērsties tieši pret vainīgo funkcionāru cilviltiesiskā kārtā, bet laika gaitā, regulējumam mainoties, atbildība tika pārnesta uz valsti ar nolūku veicināt privātpersonu uzticību valsts aparātam un pareizas un vienveidīgas tiesiskās procedūras ievērošanai.

1.5. Disciplināratbildība
Disciplināratbildība ir sabiedrībā plaši apspriests atbildības veids, kurš ir visciešāk saistīts ar morāles un ētikas kategorijām. Latvijas tiesību akti runā par valsts ierēdņu, tiesniešu, deputātu, prokuroru un citu publisko varu realizējošu personu disciplināratbildību. Šādu atbildību paredz attiecīgās jomas normatīvie akti, kā arī iekšējie ētikas kodeksi. Disciplināratbildībai līdzīgi kā administratīvajai un kriminālatbildībai ir raksturīgs sodīšanas princips un brīdināšanas jeb preventīvā funkcija turpmākajiem tiesību pārkāpējiem.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1363092
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация