Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:210101
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Advokāti    4
  Prokurori    5
  Tiesneši    6
  Notāri    7
  Nobeigums    8
  Izmantotie avoti:    9
Фрагмент работы

Juridisko profesiju pārstāvji ir juristi, kuri pārzina likumus un pēta informāciju. Ja jurists pārstāv klientu vai likumu tiesā, viņam vajadzīga prasme ātri uztvert un izvērtēt informāciju, jāprot konkrēti izteikt savu domu, brīvi un autoritatīvi runāt. Jābūt pieklājīgam saskarsmē ar cilvēkiem. Informāciju par klienta lietu, vajadzības gadījumā, jāprot glabāt noslēpumā. Izjautājot klientus un lieciniekus, jāprot jautājumus formulēt tā, lai iegūtu pēc iespējas precīzāku informāciju. Visbiežāk – juristu darbs nenotiek tikai vienā vietā. Viņi strādā gan kabinetos, gan juridiskajā bibliotēkā. Piemēram, advokāti un prokurori strādā arī tiesas zālē, bet ja vajadzīgs, satiekas ar klientu viņa darba vietā vai mājās. Nepieciešamības gadījumā – arī cietumā, slimnīcā, policijā. Juristi bieži pārvietojas, lai uzstātos tiesās, citās likumdošanas, jeb, lai piedalītos apspriedēs. Tie juristi, kuriem ir privātprakses, darba režīmu sev nosaka paši.
Juristiem ir labi jāpārzina juridiskās tiesības un likumi, jo viņi tos pielieto kārtojot privātpersonu un organizāciju darījumus. Juristi specializējas un strādā par advokātiem, prokuroriem, notāriem, juriskonsultiem. Juristiem ir privātprakse, un viņi strādā arī mācību iestādēs, piemēram, Universitātē, Institūtā, kā arī uzņēmumos un citās iestādēs.
Juridisko zināšanu speciālistus juriskonsultus pieņem darbā uzņēmumi, iestādes, organizācijas, kuros tie kārto dažādas juridiskās lietas. Viņi pakļaujas šo organizāciju iekšējai kārtībai. par juriskonsultu var būt jebkura persona, kurai ir nepieciešamās juridiskās zināšanas. Taču tas neattiecas uz tienešiem, prokuroriem, advokātiem jeb notāriem.
Gadās, ka kādā organizācija vai iestāde, sarežģītas lietas izskatīšanā, tiek pieaicināti zvērināti advokāti jeb licenzēti juristi. Juriskonsulti palīdz sagatavot juridiskos dokumentus. Tie var būt gan iesniegumi, gan līgumi, licences. Juriskonsulti dod padomus par likumīgajām tiesībām gan individuālām personām, gan uzņēmumiem. Tie var būt dažādi jautājumi: gan par mantiskām lietām, gan par līgumiem ar darbiniekiem vai sadarbības partneriem, gan par pārvaldes darba regulēšanu kādā iestādē jeb uzņēmumā. Ja juriskonsults strādā tirdzniecības jeb vispār kādas uzņēmējdarbības jomā – viņam jānoformē dokumenti, kas var būt saistīti gan ar pirkšanu, gan ar pārdošanu. Iznāk strādāt arī ar dokumentiem, kas saistīti ar iztrūkumiem jeb brāķi ražošanā.
Atkarībā no konkrētā darba, tā apjoma un sarežģītības pakāpes, jeb kādiem citiem apstākļiem, ar pasūtītāju tiek saskaņota samaksa par sniegtajiem pakalpojumiem.
Juristi darbojas tādās nozarēs kā: civiltiesības, civilprocesa tiesības, krimināltiesības, kriminālprocesuālās tiesības, administratīvās tiesības, komerctiesības, saistību tiesības, apdrošināšanas tiesības pašvaldību tiesības, autortiesības, ārvalstu ieguldījumi, starptautiskās privātās tiesības, uzņēmējdarbībā, nekustāmais īpašums, militārās tiesības. banku tiesības, daba likumdošana, būvniecības likumdošana, telekomunikācijas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация