Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:668956
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mana referāta tēma “Kā jaunās reliģijas, kuras iepriekš Latvijai nebija raksturīgas, ietekmē sabiedrības pasaules uzskata transformāciju?”. Savā referātā es vairāk pievērsīšos tieši jaunajām reliģiskajām kustībām (sektām) un to ietekmei uz Latvijas sabiedrību.

Reliģijai, tāpat kā kultūrai ir svarīga vieta jebkura cilvēka pasaules uztveres veidošanā. F.Bēkons ir teicis: “Reliģija ir galvenais spēks, kas saista cilvēku ar sabiedrību”. Zaudējot ticību, cilvēks zaudē savu būtību, nozīmi, savu “ES”. Ticības trūkums noved pie degradācijas, tā rezultātā arī pie vardarbības, kas vērsta gan pret sevi, gan pret citiem. Ticības deficītu vistiešākā veidā kompensē ļaunums un visatļautība. Augstāko orientieru zaudēšana cilvēku pakļauj ļaunuma ietekmei.
XX gs. deviņdesmito gadu sākumā, Latvijā, tāpat kā citās postsocialistiskajās valstīs, krasi mainījās sociāli politiskā situācija, izmaiņas notika arī cilvēku dvēselēs. Viss, kam bija ticēts līdz šim bija sagrauts, daudzos cilvēkos veidojās dvēseles tukšums. Likumsakarīgi, ka šajā periodā bija novērojama arī sevišķi intensīva noziedzības un citu antisociālo parādību (alkoholisma, narkomānijas, toksikomānijas, suicīdu, prostitūcijas) pieaugums, kā arī vardarbības un cietsirdības krasi izteikts pieaugums.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1162608
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация