Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:267084
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pārtikas piedevu lietošanas kārtību visā pasaulē regulē Starptautiskā veselības aizsardzības organizācija FAO (tajā apvienojušies aptuveni 170 valstis). Šī organizācija ir apkopojusi pētījumus un noteikusi, ka pārtikas piedevas ir gan dabiskie savienojumi, gan ķīmiskie savienojumi, kas tiek pievienoti pārtikas produktiem, lai pagarinātu to uzglabāšanas ilgumu un uzlabotu ārējo izskatu. Pārtikas piedevas kā ķīmiskos savienojumus uzturā nelieto.
Latvijas Republikā šo pārtikas piedevu lietošanas kārtību nosaka Latvijas Republikas Ministru kabineta 1997.gada 6.maijā pieņemtie noteikumi Nr. 170 “Pārtikas piedevu lietošanas kārtība”. Šie noteikumi nosaka vienotu pārtikas piedevu lietošanas kārtību visos pārtikas aprites posmos. Noteikumos raksturotas visas pārtikas piedevas, dots to ķīmiskais raksturojums, pieļaujamās devas un pielietojums noteiktu produktu sastāvā. Vienīgais risks, kas saistīts ar pārtikas produktu piedevām, ir iespējamā alerģija pret tām. Dažreiz to izraisa daži konservanti vai pārtikas krāsvielas.
Tomēr alerģiju izraisa arī daudzas ikdienišķas lietas. Pētījumos ir noskaidrots, ka vidēji 10% gadījumu alerģiju izraisa sadzīves putekļi, 2% - govs piens, 0,4% - acetilīnskābe un tikai 0,06% - pārtikas krāsvielas, bet 0,05% - konservanti. Tāpēc nevajag iedomāties, ka pārtikas produkti, uz kuriem ir norādīti pārtikas piedevu indeksi, ir cilvēku veselībai kaitīgi.
Pārtikas piedevas tiek apzīmētas (šifrētas) ar indeksu E un trīszīmju skaitli.
Pārtikas piedevu šifri:…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация