Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:231863
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kaķu dzimta ir visaugstāk specializētā no visām plēsēju dzimtām, šie dzīvnieki pārtiek gandrīz pilnīgi no gaļas barības. Arī mājas kaķis ir ideāli pielāgots laupījuma iegūšanai, uzglūnot un satverot to lēcienā. Kaķa ķermenis ir garš un lunkans, kauli nav masīvi, bet toties ļoti blīvi un izturīgi. Visas locītavas saistītas ar samērā brīvām saitēm, un tieši tas nodrošina kaķa kustību neatkārtojamo eleganci. Ļoti spēcīgas ir ķepas, kas bruņotas ar asiem, ievelkamiem nagiem. Kaķis ir viens no tiem retajiem zīdītājdzīvniekiem, kuriem ir atslēgas kauli tāpat kā cilvēkam. Šī īpatnība ļauj viņa priekškājām virzīties ne tikai paralēli ķermeņa sānu virsmai, bet arī perpendikulāri tai. Tāpēc kaķis spēj sagrābt laupījumu, tverot no sāniem, un var pagriezt priekškājas ar pēdu uz augšu.
Kaķa krūškurvis ir samērā šaurs, tāpēc neliela ir sirds un plaušas. Tieši tādēļ kaķis ātri piekūst un tam nepieciešams bieži atpūsties. Kaķim ir grūti ilgi nostāvēt, viņš labprātāk sēž vai guļ.
Kaķa gremošanas orgāni ir tipiski plēsējiem. Ietilpīgais kuņģis var īsā laikā uzņemt ļoti daudz barības. Zarnas ir samērā īsas, jo kaķis pārtiek galvenokārt no uzturvielām bagātas, viegli sagremojamas barības – gaļas, olām un zivīm. Kaķa kuņģī izdalās gremošanas sula, kas sašķeļ olbaltumvielas. Aiz kuņģa zarnai pievienojas žults un izdalās citas gremošanas sulas, kas sagremo taukvielas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1112761
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация