Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:872658
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kaķis ir viens no graciozākajiem un brīnišķīgākajiem dzīvniekiem pasaulē. Viņi ir slaidi, ar skaistu kažoku, kas bieži vien ir svītrains vai plankumains. Viņiem ir smalki veidota galva, smailas ausis un lielas acis. Gan savvaļas, gan mājas kaķi pieder pie kaķu dzimtas (Felidae) kaut arī dažu sugu kaķi ievērojami atšķiras pēc lieluma, piemēram, Sibīrijas tīģeris un mājas kaķis, Viņu uzvedība ir ļoti līdzīga. Kaķis ir vien no tipiskākajiem zīdītājiem kārtas pārstāvjiem. Kaķis ir siltasiņu dzīvnieks ar labi attīstītu skeletu un četrkameru sirdi. Viņu mazuļi pārtiek no mātes piena. Kaķis ir viens no veiklākajiem plēsējiem jeb gaļēdājiem. Parasti viņi vienatnē medī dzīvniekus, kas ir mazāki par pašiem kaķiem. Izņēmums ir lauvas, kas medī kolektīvi. Kaķis ir viens no izcilākajiem mājdzīvniekiem, jo viņš ir mīlīgs, gudrs un draiskulīgs.

Kaķa skelets

Kaķa skelets sastāv pamērām no 250 kauliem. Skelets aizsargā un balsta iekšējos. Skeleta uzbūves īpatnības nodrošina kaķu veiklību un lokanību. Galvaskausa uzbūve ir ideāli pielāgota laupījuma iegūšanai .Acu orbītas ir lielas un apaļas. Tas nodrošina plašu redzes leņķi. Arī dzirdes kauliņi ir lieli. Žokļa kaulu uzbūve ļauj kaķiem ļoti plaši atvērt muti. Upuri kaķi parasti nogalina nokožot un gaļu pēc tam saplosa ar plēsējzobiem. Kaķi gaļu tikpat kā nesakošļā, bet norij lieliem gabaliem. Viņi negrauž kaulus, tāpēc kaķiem ir mazāk zobu nekā sunim. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1187379
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация