Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:513251
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Spēles laukumā atveidotie vārdi ir lakoniski un uzsvērti. Tātad pasniegtajai informācijai ir uzlikts liels „svars”. Nav skaidrota, piemēram, nāves iespējamība, braucot pie stūres alkohola reibumā, bet nāve tiek pasniegta kā droša iespēja, ja kāds sēdīsies pie stūres alkohola reibumā. Tāpat ir ar pārējām iespējām. Tātad lai gan informācija var nesakrist ar kāda „vērtībām”, tā vienalga nes lielu „svaru”, tādējādi var pārliecināt kādu par pretējo domu, pat ja kāds domā, ka var braukt pēc vienas vīna glāzes.
Attēls ir veiksmīgs ne tikai tāpēc, ka prasmīgi ir attēlots alkohola simbols un tieši uzsvērtas graujošās sekas, kādas var būt pēc sēšanās pie stūres alkohola reibumā, bet veiksmīgi ir arī uzsvērta doma, ka ir jāizguļ reibums. Tātad pie stūres nevar sēsties arī, kamēr vēl ir paģiras. Vēstījums varētu teikt „nebrauc dzēris” vai „atžirgsti pirms braukšanas”, taču vārds „izguli” vēsta par pietiekamu atpūtu, miegu un to, ka nedrīkst pie stūres sēsties arī noguris, ne tikai dzēris. Turklāt fakts, ka pudeles kakliņš ir vērsts pret šo uzrakstu „izguli reibumu” pastiprina domu, ka pagaidām autovadītājam ir dota iespēja izgulēt reibumu pirms sēšanās pie auto stūres, taču nākamā iespēja varētu arī nebūt.
Secinājumi: Kopumā vērtējot kampaņu „izguli reibumu”, to var uzskatīt par ļoti veiksmīgu, jo tās galvenie simboli kā spēles laukums ar iespējamajiem iznākumiem un pudele pavēsta attiecīgajai mērķa auditorijai uz ko ir tēmēta šī kampaņa, respektīvi, autovadītājiem tūlītēji pavēsta par iznākumiem, kādi var būt, vadot automašīnu un tajā iesaistot alkoholu.
Vērtējot izmantotās pieejas derīgumu jeb šajā gadījumā simbolisko interakcionismu, arī to es uzskatu par veiksmīgu, jo simboliskais interakcionisms (SI) ietekmējās no indivīdu skatupunkta uz simboliem, un par cik šī ir plašas sabiedrības sasniedzoša kampaņa, tad SI ir lielisks pētniecības instruments šādai kampaņas analīzei.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация