Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:441015
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Esam dīvaina tauta. Attopamies tikai tad, kad cilpa jau kaklā. Grūti iedomāties, kam vēl jānotiek ar tautu, lai tajā pamostos griba plecu pie pleca, sirdi pie sirds ar saviem tautiešiem un draudzīgiem cittautiešiem glābt zemi, valsti, tautu. Mūsdienu sabiedrībā lielākais vairākums ir pasīvi. Sabiedrība ir pasīvā kā sabiedrisko procesu līdzdalībā tā arī savu personīgo mērķu sasniegšanā. Pilsoņi neīsteno savas intereses, bet atrodas sveša viedokļa un masu uzvedības stereotipu ietekmē. Šādu konformisku apziņu raksturo neapzinātu motīvu dominēšana pār reālu situācijas novērtējumu.
Vairāku nozaru pētnieki ir pievērsušies dotas problēmas pētīšanai un iemeslu/risinājumu meklēšanai. Tika organizētas vairākas intervijas, diskusijas un pētījumi par sabiedrības politiskās aktivitātes/pasivitātes iemesliem. Piemēram, 2011. gada martā pēc SIF (Sabiedrības integrācijas fonda) pasūtījuma grantu shēmas “NVO fonds” ietvaros, tika veikta aptauja, kuras mērķis bija noskaidrot Latvijas iedzīvotāju pilsonisko aktivitāti, kā arī iedzīvotāju apmierinātību ar publisko institūciju darbību. Rezultāti bija sekojoši: 72% aptaujāto (vidēji Latvijā), uzskata, ka nespēj ietekmēt „augšā” pieņemtos lēmumus; tikai 36,4% ir veikuši kādu no zemāk minētām aktivitātēm (tikušies vai sazinājušies ar pašvaldības vai valsts institūciju pārstāvjiem, vai veikuši kādas sabiedriskas aktivitātes), lai rastu risinājumu kādai personīgai vai sabiedrības problēmai; 20,8% ir piedalījušies sabiedriskās aktivitātēs (parakstu vākšanā, piketā, sabiedriskā apspriedē).1…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1370099
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация