Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:638854
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saīsinājumi   
  Ievads   
1.  Kapitālsabiedrības jēdziens, veidi   
1.1.  Sabiedrība ar ierobežotu atbildību   
1.2.  Akciju sabiedrība   
2.  Kapitālsabiedrības dibināšana   
2.1.  Sabiedrības firma   
2.2.  Pamatkapitāls   
2.3.  Dibināšanas dokument   
2.3.1.  dibināšanas līgums   
2.3.2.  Statūti   
2.4.  Kapitālsabiedrības pārvaldes institūcijas   
2.4.1.  Valde   
2.4.2.  Padome   
2.5.  Komercreģistra ieraksts   
3.  Kapitālsabiedrības likvidācija   
3.1.  Likvidācijas veidi un tiesiskie pamati   
3.2.  Brīvprātīga likvidācija   
3.3.  Piespiedu likvidācija   
3.3.1.  Tiesas nolēmums   
3.3.2.  Bankrots   
3.3.3.  Vienkāršotā likvidācija   
3.4.  Likvidācijas kārtība   
  Secinājumi un priekšlikumi   
  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы

Katram jau esošam komersantam- uzņēmējam neizbēgami ir nācies saskarties ar uzņēmuma dibināšanas procedūru. Arī tiem, kuri vēl tikai domā par sava biznesa uzsākšanu, dibināšanas procedūras apgūšana būs kā pirmās atvērtās durvis uz uzņēmējdarbības sarežģītajiem labirintiem. Tāpat ne mazums biznesa cilvēku dažādu iemeslu vai apsvērumu dēļ praksē ir saskārušies ar sava biznesa lolojuma likvidāciju. Komerclikumā individuālo komersantu un personālsabiedrību dibināšanas un likvidācijas procedūras tiesiskā reglamentācija atrunāta pietiekoši saprotami. Savukārt SIA un AS dibināšanas un likvidācijas noteikumi ir komplicētāki, sākotnēji daudz kas liekas sarežģīts un nesaprotams, ne tikai procedūras jautājumos, bet attiecībā arī uz Komerclikuma jaunieviesto terminoloģiju Latvijā. Tā kā neskaidrības var izprast, izpētot problēmu dziļāk, tad nolēmu pievērsties šim jautājumam un kvalifikācijas darbam izvēlējos tematu ”Kapitālsabiedrību dibināšana un likvidēšana”.
Apskatot darbā tēmu “Kapitālsabiedrības dibināšana un likvidēšana”, jāsaskaras ar nopietnas, pamatotas literatūras trūkumu šajā nozarē. Tā kā komerctiesības Latvijā ir samērā jauna tiesību nozare, tādēļ vēl nav apkopota prakse, izdoti pētnieciskie darbi. Būtiskākais jeb pagaidām vienīgais darbs, neskaitot dažādas viedokļu publikācijas presē, ir Komerclikuma projekta izstrādes grupas vadītāja A. Strupiša “Komerclikuma komentāri. A daļa Komercdarbības vispārējie noteikumi (1.-73.panti)”.
Tā kā darba temats ir plašs, tad visi izvirzītie jautājumi darbā tiek apskatīti stingrā kontekstā tikai ar sabiedrības dibināšanu (piemēram: valde, padome) vai likvidāciju (piemēram: bankrota procedūra kā maksātnespējas risinājums), neiedziļinoties jautājumos, kuri neskar darba tematiku.
Darbs iedalīts trijās nodaļās Kapitālsabiedrību veidi, Kapitālsabiedrību dibināšana, Kapitālsabiedrību likvidācija. Lai spriestu par kapitālsabiedrību dibināšanu un likvidāciju, pirmajā nelielajā nodaļā apskatīju kapitālsabiedrību jēdzienu un veidus: SIA un AS, lai ir zināms, kas tiek dibināts vai likvidēts.
Nodaļā “Kapitālsabiedrību dibināšana” par galvenajiem apskatāmiem jautājumiem tiek izvirzīti: sabiedrības firmas veidošana, pamatkapitāla veidošanas un apmaksas kārtība, dibināšanas dokumentu izstrādāšanas galvenās prasības, pārvaldes institūciju veidošana un sabiedrības ierakstīšana komercreģistrā. Visi minētie jautājumi tiek apskatīti jaunas kapitālsabiedrības dibināšanas saistībā. Nodaļā tiek atspoguļots, kādas ir pirmās grūtības, kas sagaida sabiedrības dibinātāju, veidojot firmu (nosaukumu), izvēloties pamatkapitāla apmaksas veidu, sastādot statūtus (u.c.). Izklāsta pastiprināšanai izmantoti pielikumi - dokumentu, kas ietilpst sabiedrības dibināšanas lietā UR, neapstiprinātas kopijas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1189229
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация