Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:941576
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Ieteikumi
Cilvēki līdz izvēlei par labu vienai vai otrai profesijai mēdz nonākt visdažādākajā veidā. Reizēm tas ir agrā bērnībā radies sapnis par savu nākotnes profesiju, daļai profesijas izvēle ir bijusi tīra nejaušība, bet vēl kādam citam tas ir pārdomāts un rūpīgi izsvērts lēmums. Jaunietim izvēloties karjeru, rūpīgāk jāvērtē to virzienu, kura ietver gan viņa kaislību, gan atbilst prasībām. Nepieciešams apzināt un apsvērt visas savas vajadzības un vēlmes, kuras ir ambīcijas realizēt savā profesionālajā darbībā. Vienlaicīgi ir arī jāapsver, ko izvēlēta karjera var sniegt no finansiālā viedokļa. Nepieciešams izvirzīt prioritātes - uzrakstīt sarakstu ar svarīgiem punktiem tieši karjeras aspektā, kurus ņemt vērā turpmākajā rīcībā un darba procesā. Identificēt savu būtiskāko vadmotīvu un izvērtēt savas vērtības, ko vēlas visvairāk gūt no sava darba. Tiklīdz saraksts ir sagatavots, viegli saskaņot to ar profesiju virzieniem, kuri ir izvēlēti un pieņemat savu gala lēmumu par turpmāko rīcības plānu. Vēl svarīgi izanalizējiet tirgu. Izvēloties karjeru būtiski ir noskaidrot un izanalizēt, kāda ir esošā darba tirgus situācija. Sekojot tirgus tendencei, ir iespēja atrast daudz labākas un plašākas izvēles savai turpmākajai karjerai. Papildus ieteikums ir izmantot NIID.LV, kur piedāvā 6 dažādus sevis izpētes testus, lai parādītu izglītības un karjeras ceļa virzienu un lai varētu izdarīt pārdomātākus lēmumus. Lai darbs būtu produktīvāks, testus jāpilda secīgi, vadoties pēc sekojošiem soļiem:
1) “Atrodi virzienu” - interešu tests, kas palīdzēs noskaidrot, kurās profesionālajās jomās intereses ir visizteiktākās un kādas izglītības iespējas paveras katrā no tām.
2) “Kurš mācību priekšmets man patīk vislabāk?” Šajā testā jānovērtē savas sekmes un dotības dažādos mācību priekšmetos. Pēc iegūtajiem rezultātiem var noskaidrot, kurās profesionālajās jomās nepieciešami jaunieti interesējošie mācību priekšmeti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1380862
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация