Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:427257
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savā individuālā darbā (šinī referātā) es centīšos noskaidrot, kādu ietekmi deva Kārļa Ulmaņa personība Latvijas valsts vēsturē, un centīšos no sākuma pārskatīt nedaudz vēstures un Kārļa Ulmaņa autobiogrāfiju, lai kļuva skaidrs, kas tā ir pa personību, kādas izredzes un domas bija jaunām K. Ulmanim un kā viņš uzsāka savu dzīvi. Tas ir nepieciešams, tāpēc ka katram Latvijas valsts iedzīvotājam, manuprāt, ir jāzinā par cilvēku, kas bija viens no visietekmīgākiem politiķiem Latvijas vēsturē.

Kārļa Ulmaņa dzīves gājums.
Kārlis Ulmanis dzimis 1877. gada 4. septembrī Bērzes pagasta Udzes Pikšās, kur viņa tēvs bija saimnieks. Pirmo izglītību guvis Bērzes pagastskolā; pēc tam mācījies Aleksandra pilsētas skolā Jelgavā, vēlāk – reālskolā, kuru beidza 1896. gadā. Nakošajā gadā viņš beidza piesaimniecības kursus Austrumprūsijā.
1902. gadā Ulmanis iestājās Cīrihes Politehniskā institūtā Lauksaimniecības fakultātē, bet, sākot ar 1903. gadu, studijas turpināja Leipcigas Lauksaimniecības institūtā, kuru beidza 1905. gadā ar agronoma grādu. Sabiedrisko darbu viņs sāka 1899. gadā, iestājoties par lopkopības un piensaimniecības izveidošanu Latvijā.
1902. gadā Ulmanis sarīkoja pirmos piensaimniecības kursus Bērzē, ierosināja dibināt piensaimnieku sabiedrības un 1904. gadā nodibināja pirmās lopkopības pārraudzības biedrības. 1905. gadā Ulmanis strādāja par Kauguru lauksaimniecības biedrības agronomu un žurnāla “Lauksaimnieks” redaktoru. Jau tanī laikā viņš žurnālā risināja domu par lielākām tiesībām latviešiem, prasīja pilnīgi latviskas skola un nosodīja krievu valdību. Šādus idējus Kārlis Ulmanis, kā zināms, pēc tam, kad jau bija premjerministrs un, pēc tam, gan valsts prezidents, ļoti stipri izplātīja savā politikā.
1905. gada 21. decembrī Ulmani apcietināja un ievietoja cietumā. 1906. gada maijā gan atbrīvoja, bet vajāšana turpinājās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация