Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:260001
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pirms Kārļa Mīlenbaha bija studējuši filoloģiju vairāki citi latvieši. Bet K. Mīlnebahs ir slavens ar to, ka viņš ir pirmais latvietis, kas pēc studijām un mācībām visu mūžu nododas zinātniskai dzimtās valodas kopšai un pētīšanai. Tādā veidā dodot latviešu valodas kopšanā lielu nozīmi. K. Mīlenbahs ir dzimis mežsarga ģimenē. Kur vecāki bijuši taupīgi un iemācījuši saviem bērniem strādāt rūpīgi un taupīt.
Jau skolas gados K. Mīlenbaham parādījusies apdāvinātība un tieksme pēc izglītības. Tēvs bija gribējis lai K. Mīlenbahs mācās par mežkopi, bet viņš aizgāja mācīties Jelgavas ģimnāzijā, kur nebija nerunas par mežkopību. Īpaši labi K. Mīlenbaham gājis senajās svešvalodās. jau ģimnāzijas gados K. Mīlenbaham radusies interese par latviešu folkloru un valodu. Pēc tieksmes uzzināt visu par latviešu valodniecību un filozofiju viņš iestājās Tērbatas universitātē. K. Mīlenbahs bija pirmais cilvēks kurš ierosināja pierakstīt referātos dzirdētos vārdus, kas nav saprotami visiem klausītājiem, tātad apvidvārdus, kas gadījušies dažādo Latvijas novadu pārstāvju runā. Tas bija liels devums latviešu valodas kopšanā, jo tādā veidā cilvēki sāka iedziļināties šo vārdu izrunā un nozīmē. K. Mīlenbahs tomēr nav pirmais akadēmiski izglītotais latviešu valodnieks, tomēr ir pirmais latvietis, kas zinātnisko valodas izpēti uzlūko par savas dzīves pamatuzdevumu. Taisīja pats daudz un dažādus priekšlasījumus. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1113039
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация