Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:805177
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  KĀRĻA ULMAŅA APVĒRSUMS    4
1.1.  KĀRĻA ULMAŅA AUTORETĀRĀ VALDĪBA    5
1.2.  KĀRLIS ULMANIS PĀRŅEM VALTS PREZIDENTA AMATU    6
2.  CIVILLIKUMS    7
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Фрагмент работы

Secinājumi
Ulmaņa apvērsums vai arī to sauc 1934. gada 15. maija apvērsums bija pret konstitucionāla valsts varas sagrābšana Latvijā. Naktī no 1934. gada 15. maija uz 16. maiju, veica Ministru prezidents Kārlis Ulmanis ar armijas un aizsargu palīdzību, nodibinot autoritāru režīmu, kas pastāvēja līdz PSRS karaspēka ienākšanai 1940. gada 17. jūnijā.
Valsts apvērsuma sagatavošanu veica aizsargu priekšnieks Alfrēds Bērziņš, kurš iesaistīja apvērsuma sagatavošanā policijas un armijas vadītājus.
Naktī no 1934. gada 15. uz 16. maiju policija visā Latvijā ieņēma svarīgākās valsts iestādes un mājas, kur dzīvo politiķi. 16. maija rītā tika izziņots kara stāvoklis.
Valsts apvērsums notika bez asinsizliešanas. Vienīgo šāvienu apvērsuma laikā izdarīja sociāldemokrāts Bruno Kalniņš, kurš apcietināšanas brīdī mājās ar revolveri izšāva griestos.
Apvērsuma naktī tika apcietināti 32 Saeimas deputāti.
Kara stāvoklis Latvijā ilga 1371 dienu no 1934. gada 15. maija līdz 1938. gada 15. februārim. Kara stāvokli regulāri pagarināja uz 6 mēnešiem.
Pēc Latvijas okupācijas Kārlis Ulmanis bija spiests apstiprināt PSRS izveidoto valdību un 21. jūlijā atteikties no Valsts prezidenta amata.
1940. gada 22. jūlijā Kārlis Ulmani apcietināja un deportēja uz PSRS. Pēc Vācijas uzbrukuma PSRS Kārlis Ulmani 1941. gada 4. jūlijā ieslodzīja cietumā un 1941. gada 17. jūlijā izvirzīja apsūdzību pretpadomju darbībā. Vēlāk Kārļa Ulmaņa veselības stāvoklis pasliktinājās un viņš nomira Krasnovodskas cietuma slimnīcā 1942. gada 20. septembrī.
Latvijas Republikas Civillikums ir Latvijas civilkodekss, kas ir uzbūvēts pēc pandektu sistēmas: tas sastāv no ievada, ģimenes, mantojuma, lietu un saistību tiesību daļām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация