Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:963936
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valsts karogs, kas ir viens no valsts simboliem ir lieta, kas prezentē valsti jebkurā oficiālā vizītē. Tā ir arī valsts atpazīstamības zīme. Tas, kāda ir attieksme pret šo simbolu, zināmā mērā arī liecina par attieksmi pret pašu valsti. Izvēlējos aplūkot Divu valstu lietošanas etiķetes: LR valsts karoga un ASV karoga. Tieši ASV karoga tādēļ, ka ir dažās lietas , kas man šķiet nepieņemamas attiecībā uz ASV karoga lietošanu.
Abu valstu karoga lietošanas noteikumi ir spēkā ar valsts varas pieņemtu un izsludinātu likumu, tas nozīmē, ka šo noteikumu neievērošanu kontrolē valsts instances.
 Latvijā ir likums “ Par Latvijas valsts karogu” un Noteikumi par likuma “ Par Latvijas valsts karogu” piemērošanu, valsts karoga izgatavošanas un lietošanas kārtību.
 ASV karoga lietošanu nosaka “Karoga etiķete”, kas pieņemta jau 1976. Gadā.
Lai arī ziņas par Latvijas karogu jau ir atrodamas 13.gs vēstures avotos, ar likumīgi lietošanas noteikumi ASV karogam ir ilgāki, kas arī nosaka, ka tie ir daudz detalizētāki un piemēroti gandrīz visām dzīves situācijām. Detalizētāki šie lietošanas noteikumi ir arī tādēļ, ka katrā situācijā ir stingri noteikts uz kuru debespusi ir jābūt vērstām zvaigznēm uz karoga. Tajā ir arī tādas nianses, kas par Latvijas karogu nemaz nav uzrakstītas. Piemēram, ASV karogs vienmēr ir lietojams horizontālā stāvoklī, ne vertikālā. Tāpat arī par LR karoga lietošanu nav noteikts punkts, kādos laika apstākļos karogs ir izkarams, turpretī ASV karoga etiķete šādu punktu paredz. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация