Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:119388
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi:
1. Pirmie soļi latviešu teātra izveidei dzimst un attīstītās reizē ar latviešu nācijas sabiedriskās apziņas veidošanos.
2. Teātru pastāvēšanu būtiski ietekmēja 30. gadu pasaules ekonomiskā krīze, teātrus nevis samazināja, bet palielināja jauniestudējumu skaitu, sagatavojot tos īsā mēģinājumu periodā un nenodrošinot jaunus mākslinieciskus meklējumus.
3. 2 vadošie teātri Rīgā Nacionālais un Dailes. Nacionālā teātrī iestudējumus veidoja vairāki režisori, Dailes teātrī - viens. Un Nac. Teātris bijis daudz nopietnāks un Dailes teātris piepildītāks ar komēdijām.
4. Par latviešu skatuves mākslas uzplaukumu varam pateikties Rainim, Annai Brigaderei, Vilim Lācim, Eduardam Smiļģim un vēl daudziem citiem, kuri likuši pamatus teātrim un tā darbībai.
5. Interese par kino - 20. gadsimta galveno mākslas žanru - Latvijā bija tikpat milzīga kā visā pasaulē. Kinoteātru apmeklēšana kļuva par vienu no iecienītākajiem atpūtas veidiem.
6. Kino procesi savstarpēji mijiedarbojās ar procesiem sabiedrībā.
7. 20. gadsimta divdesmitie gadi pasaules kinomākslā bija ļoti auglīgs laiks - tika uzņemti izcili kinodarbi, konstituējās formāli un saturiski atšķirīgi kino virzieni - klasiskais kino, vācu ekspresionisms, franču impresionisms, padomju montāžas kino, eksperimentālais kino jeb avangards.
8. Gan kino teorija, gan prakse pasaulē divdesmitajos gados liecināja, ka kino tika atzīts un respektēts kā māksla, galvenie strīdi notika nevis par to, vai šī parādība būtu pieļaujama vai iznīdējama, bet par to, kādas ir kinomākslas specifiskās, esenciālās īpašības un kādai tai jābūt.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация