Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:213654
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 32 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kaķi ir viens no senākajiem dzīvniekiem, kuri gadsimtiem ilgi ir dzīvojuši kopā ar cilvēkiem. Kaķi un cilvēki līdzās dzīvo jau aptuveni 12 000 gadu. Tomēr, ja senajā Ēģiptē kaķis tika uzskatīts par kulta un svēto dzīvnieku, par kura nogalināšanu cilvēkam draudēja nāve,1 tad mūsdienās attieksme pret tiem ir ļoti mainījusies. Cilvēki arvien biežāk kaķus uzlūko kā rotaļlietas – paspēlējas ar tiem un kad apnīk izmet tos ārā. Tieši cilvēku bezatbildīgās rīcības un cietsirdīgās izturēšanās dēļ ir radusies jauna suga dabā – pilsētas kaķi. Tā ir realitāte, kuru mēs nevaram izlikties neredzam.

1. Problēmsituācijas raksturojums
Arvien vairāk uzmanība tiek pievērsta klaiņojošo kaķu problēmai Rīgas pilsētā, jo ir vērojama kaķu koloniju skaita palielināšanās, pieaug infekcijas draudi, kā arī klaiņojošie kaķi kļūst par apgrūtinājumu sabiedrībai kopumā. Ir vērojams, ka arvien biežāk tiek rīkotas informatīvās kampaņas, kas vērstas uz to, lai aktualizētu klaiņojošo kaķu problēmu Rīgas pilsētā, kā arī lai sniegtu informāciju sabiedrībai gan par šīs problēmas nopietnību, gan par to, ka, pieņemot kaķi savā aprūpē, tas prasa rūpes un līdzekļus ilgu gadu garumā. Ir vērojams, ka arī pati sabiedrība sāk apzināties klaiņojošo kaķu problēmas nopietnību un izrāda atbalstu tās risināšanai, ko apliecina OMD Latvija veiktā aptauja, kas apliecina, ka 95% Latvijas iedzīvotāju vēlas rast risinājumu klaiņojošo dzīvnieku problēmai, kā galveno iemeslu minot draudus tikt sakostiem, izkropļotiem un saslimt ar trakumsērgu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация