Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:762040
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klasicisms ir mākslas stils un literatūras virziens, kā arī tiem atbilstoša estētikas teorija no 17.gs. līdz 19.gs.sākumam; par paraugu izvirzīja antīko literatūru un mākslu(tās racionalitāti, līdzsvarotību, objektivitāti, lakoniskumu un formas stingrību), taču sižetiskās situācijās , tēlus un raksturus bagātināja ar jaunu idejisko saturu;izcēla varonību, augstus tikumiskos ideālus.
Grezni smalkais rokoko pārejas periodā –XVIII gadsimta vidū izauklē tā saucamo sentimentālo jeb jūtīgo stilu. Tas sevī apvieno profesionāli virtuozo franču rokoko mākslu ar itālisko melodiju izteiksmību,ievieš niansēm bagātāku dinamiku,emocionāli sirsnīgāku izteiksmi. No tā savukārt izaug klasicisma stils.Par tā dzimteni tiek uzskatīta Francija. Francijā klasicisma attīstību veicināja muižnieciskais absolūtisms, kas it īpaši savā sākotnējā periodā atbalstīja plaukstošo buržuāziju. Klasicisma stilistiskajai sistēmai skaists ir tikai tas, kas saprātīgs, sakārtots , harmonisks. Kā barokam, tā klasicismam raksturīga tieksme pēc vispārinājuma, taču katrs to cenšas panākt ar citādiem līdzekļiem.Baroka meistari tiecās pēc masām, pēc šo masu dinamikas un sarežģītiem ansambļiem.Klasicisms turpretim šo viengabalainību centās sasniegt ar veselā atsevišķo detaļu savstarpēju racionālu saskaņotību. Klasicisma arhitektūra atdarināja seno romiešu un grieķu celtnes.Tēlotājā mākslā par nozīmīgiem žanriem tika atzītas vēsturiska, alegoriska un mitoloģiska satura kompozīcijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация