Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:321425
 
Оценка:
Опубликованно: 27.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klasicisms(no latīņu val. "klassikus”-priekšzīmīgs, pirmklasīgs)
Par klasicismu sauc mākslas stilu, kas Eiropas literatūrā un arhitektūrā radās jau 17.gadsimtā, bet mūzikā valda laikā apmēram no 1750.gada līdz 1820. gadam. Klasicisma māksla atspoguļo apgaismības laikmeta jaunās idejas: apliecina ticību cilvēka prātam, pauž tieksmi pēc mūzikas valodas skaidrības un līdzsvarotības, cieņā tur likumus, sakārtotību, tradīciju normas.
Klasicismā beidzot arī buržuāzija, tā sauktā trešā kārta, atzina, ka arī cilvēkiem bez parūkām, nearistokrātiem, piemīt gan augstas tikumiskās īpašības, gan asas prāta spējas, gan skaistuma izjūta. Buržuāzija gaišākie prāti aicināja atgriezties pie dabas, atteikties no manierīgas izturēšnās, teatrālisma. Par ideālu viņi uzskatīja harmonisku personību, kurai izglītots būtu ne tikai prāts un roka, bet arī sirds un dvēsele. Tādēļ 18 gadsimtu dēvē par saprāta gadsimtu vai apgaismības laikmetu.
18. gadsimta filozofi apgaismotāji Denī Didro (1713-1784), Klods Helvēcijs (1715-1771), Pols Anrī Holbahs (1723-1789) uzsvēra domu par cilvēka vienlīdzību un suverenitāti.Franču rakstnieks un domātājs Marī Fransuā Aruē Voltērs (1694-1778) ar darbu “filozofiskās vēstules” un Žans Žaks Ruso (1712-1778) ar traktātu “Sabiedriskais līgums” kļuva Versaļas pils valdniekam bīstami. Šajā gadsimtā radās drosme atklāti kritizēt valdnieku unbaznīcas iedibinātās dogmas. Atskanēja tādi vārdi kā brālība un progress.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация