Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690185
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Klusuma spirāles teorija (The Spiral of Silence)    4
2.  Elizabete Noelle- Neimane un klusuma spirāles teorija    5
3.  Klusuma spirāle un mediji    7
4.  Klusuma spirāles piemēri reālajā dzīvē    9
  Tēzes    11
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    13
Фрагмент работы

4. Klusuma spirāles piemēri reālajā dzīvē
Klusuma spirāles piemēri dzīvē ir atrodami daudz un dažādās situācijās, bet noteikti situācija ar ko esam saskārušies lielākā daļa ir skola un universitāte. Ja klasē tiek apspriesta kāda tēma, par kuru ir krasi atšķirīgi viedokļi, tad veidosies klusuma spirāle. Tas notiks, jo kāds – skolotājs vai kāds aktīvs skolēns, it īpaši , ja viņš tiek respektēts klasesbiedru vidū, izteiks savu viedokli par šo tēmu pietiekami skaļi un pārliecinoši, pārējie, klusākie klasesbiedri savu viedokli atteiksies paust. Tas notiks tādēļ, ka viņi iespējams nav tik ļoti pārliecināti par savu viedokli, vai baidās tikt izsmieti no klasesbiedru puses, kā arī iespējams baidās teikt savu reālo viedokli skolotāja priekšā, jo tas nebūtu sabiedrībā pieņemts. Tādejādi, bailes no kļūdām vai izgāžanās ir arī viens no klusuma spirāles izraisītājiem, ko redzam reālajā dzīvē.
Arī darba vietā var manīt klusuma spirāles teoriju. Piemēram, ja priekšnieks piedāvā algas pielikumu par piedalīšanos konkursā, ar noteikumu, ka jāpiedalās visiem strādniekiem. Tad “uzvarēs” tā strādnieku daļa, kura savu viedokli paudīs skaļāk un pārliecinošāk, atstājot malā tos, kuri tās daļas paustajam viedoklim nepiekritīs.
Tad, kad persona klausās radio, dziesmas, kuras tiek atskaņotas bieži vien tiek veidotas pēc top 100 vai top 50 populārākajām dziesmām. Tātad, tiek atspoguļota un atskaņota mūzika, ko klausās lielākā daļa cilvēku. Respektīvi radio piemeklē dziesmas, kas atspoguļo lielākas jeb dominējošās sabiedrības intereses. Kas ir saprotami, jo ja viņi atskaņotu specifisku žanru, tad radio kanālam būtu mazāk klausītāju. Taču, kad izslēdzam šos masu medijus, tad iegūstam lielāku brīvību klausīties mūziku, kas patīk mums. Piemēram, ja persona vēlas klausīties klasisko mūziku, viņš var to darīt mūzikas straumēšanas lietotnēs kā “YouTube” un “Spotify”. Tādejādi šajās lietotnēs tu pats vari veidot un iespaidot to, kāda mūzika tev automātiski tiks piedāvāta un ietekta. …

Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация