Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:359929
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Knuts Lesiņš ir rakstnieks un mūziķis. Beidzis Latvijas Konsevatorijas klavierklasi. Darbojies mūzikas pedagoģijā, bijis aktīvs mūzikas dzīves recenzets 30. gadu periodikā.
Tēvs Valdis Lesiņš 20.gadsimta sākumā bija visai pazīstams sabiedrībā ar savu romānu “Slima dvēsele” . Tas arī diemžel vai vienīgais viņa darbs, bet to savulaik plaši apspieda un pārrunāja. Dēlam tēvs ielika Knutu vārdā par godu savam elkam Knutam Hamsunam.
Ģimene ilgāku laiku dzīvojusi Krievijā tēva darba apstākļu dēļ ( viņš bija diplomēts mērnieks ), Knuts dzimis Pēterburgā. Atgriešanās Latvijā notiek 1920. gadā.
Knuts Lesiņš literārā dzīvē sevi pieteic 1929. gadā, kad žurnālā “Daugava” publicēta pirmā novele. Pirmā grāmata – noveles un stāsti – ar nosaukumu “Zīmes tumsā” iznāca 1938. gadā. “Sejas un problēmas latviešu mūzikā” – tēlainas apceres par latviešu mūzikā pazīstamām personībām, par dažiem mūzikas žanriem un to latvisko tradīciju – Knuts Lesiņš laida klajā 1939. gadā.
1944. gada rudenī rakstnieks dodas trimdā uz Vāciju, pēc tam 1950. gadā viņš izceļo uz ASV, kur dzīvo Mineāplē un nodarbojas ar mūzikas pedagoģiju. Trimdā publicētas novēļu un stāstu grāmatas “Atstari” (1946), “Lepnās sirdis” (1952), “Aklā iela” (1955), “Mūzības vīns” (1957) u. c. Savukārt 1943. gadā vēl Latvijā publicētajam romānam “Mīlestības zīmogs” trimdā pievienojas romāni “Janka muzikants” (1950) un “Pēdējās mājas” (1957) .…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1183390
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация