Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:996481
 
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kolibri –Trochilidae putnu dzimta,Kolibri ir ļoti sīki putni (sīkākie lielāki par kamenēm) ar īlenveidīgu, smailu, arī līku, un par galvu garāku knābi, kam virsknābis aptver apakšknābi, un tā izveidojas stobrs ar ļoti garu un no mutes tālu izšaujamu, priekšdaļā šķeltu mēli, kam malas ierotās, tā izveidojot 2 caurules.Drukns ķermenis ar krāšņām spalvām, sevišķi uz pieres, kakla un krūtīm.Gari, šauri spārni, ļoti sīkas, bet glītas kājas ar asiem, smailiem nagiem, kas gandrīz tik pat gari kā pirksti. Stngrs ķermeņis, kam kauli maz pneimatizēti un attīstīti sevišķi tie, kas tieši nodarbināti lidojot, kā arī attiecīgie muskuļi.
Kolibri ir Amerikas putni, kuri sastopami sākot no britu Kolumbijas un līdz Patagonijai un Ugunszemei, bet sevišķi Meksikā.Pārtiek no ziedu nektāra un kukaiņiem, ko atrod ziedos, ko aplido, šaudoties un vicinot spārniem tik ātri, ka vērojama tikai spārnu ēna.
Īsknābja kolibri apmeklē vaļējos ziedus, garknābja kolibri stobra un piltuves veida ziedus,visus tos arī apputekšņodami.
Dēj divas olas. Pasaulē ir ap 600sugu, visai dažādās krāsās,knābja formas lielumā.Pazīstamākā ģints un suga ir pundurelfi, vissīkākie piemēram,Ch. bombus Gould, tikai 6,5 cm garumā , vissīkākais starp visiem putniem dzīvo Ekvadorā un Z-Perū.Krāšņie elfi ar garākām apkaklītes spalvām un cekuliņu tēviņam.Lielā krāsu bagātībā astaainās silfes,ar dakšainu astistarp tām safi (L.sparganura Shard), kam astē katra nākošā spalva, sākot no vidus uz malu, garāka, sarkanu virsu, metālzaļu apakšu un galvu,gaišāku spīdīgu rīkli, gaiši brūnu pavēderi, purpursarkanām lielām spārnu spalvām, brūnām un spīdīgām astes spalvām pie pamata spilgti oranžsarkanas pret galu un melnbrūnas galā.Dzimtene Argentīna,Bolīvija,Čīles Andos.Karoga silfes baltām vitnainām biksītēm un divām garākām astes spalvām.Topazu kolibri (Topaza Gray) pieder pie krāšņākiem.Cekulu kolibri ar vairogveidīgu cekulu.Milzu kolibri vieni no lielākajiem kolibriem.Parastais kolibri sastopams Kanādā un līdz pašiem Amerikas D.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1401725
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация