Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:989815
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Kolīziju tiesības    4
2.  Tiesību normu kolīziju jēdziens    6
3.  Tiesību normu kolīziju veidi    9
4.  Kolīziju atrisināšanas paņēmieni    14
  SECINĀJUMI    16
  LITERATŪRA    17
Фрагмент работы

IEVADS

Sabiedrības un valsts, kā arī pilsoņu dzīvē ir nepieciešama stabilitāte un kārtība. Cilvēku eksistence un savstarpējā darbība nav iespējama bez kopīgiem uzvedības noteikumiem. Tiesības kā zināms ir sabiedrībā pieņemto uzvedības normu noteicējas, kas ir atzītas un sabiedrībā tās tiek ievērotas.
Visos laikos ir eksistējuši konflikti, strīdi un cilvēku sadursmes. To iemeslus vienmēr ir centušies izprast un vienmēr ir meklēti to novēršanas un atrisināšanas paņēmieni. Strīdu pamatā vispirms ir nesaskaņas un tās ietekmē politiskā, valdošā un ekonomiskā situācija, strīdīgā jautājuma informācijas raksturs un apjoma novērtējums, pieņemtie vai sagatavē esošie lēmumi.
Jau senatnē ievērojami domātāji centās saprast pretrunas pasaulē un likumu nozīmi to pārvarēšanā. Platons atzīst, ka visi cīnās ne tikai sabiedriskajā, bet arī personīgajā dzīvē, un katrs atsevišķi – cīnās pats ar sevi . Likumdevējiem jāsniedz pilsoņiem ne tikai padomi, bet arī jānosaka, kas katrā atsevišķā gadījumā ir labi un, kas ir slikti. Platona līdzdomātāji uzsvēra, ka cilvēku iekšējais stāvoklis ir iemesls cilvēku pamudinājumam doties dažādos virzienos un atšķirīgi rīkoties. Tas arī ir šķirklis, kas nodala ļauno no labā.
Mūsdienu apstākļos katras valsts nacionāli tiesiskā „pašpietiekamība”, nezaudējot savus pirmsākumus, izjūt arvien vairāk citu tiesisko sistēmu milzīgo ietekmi. Starptautiskā tiesiskā sistēma arī arvien aktīvāk savstarpēji mijiedarbojas ar nacionāli tiesiskajām sistēmām. Veidojas plašs juridisko pretrunu lauks –tiesību teorijā, tiesiskajos uzskatos, aktos un juridiskajās darbībās.
Tādējādi juridisko kolīziju problēmu pētījumam ir ne tikai teorētiski lietišķa jēga, to pamatizpēte un konfliktu un kolīziju situāciju analīzes, un līdzekļu kopuma pareizas izvēles iemaņu apgūšana un pielietošana ir aktuāls uzdevums to pārvarēšanā. Šī darba mērķis ir izpētīt tiesību normu kolīzijas, to rašanās iemeslus, attīstību, veidus, kā arī to novēršanas veidus.
1. KOLĪZIJU TIESĪBS
Jēdziens „kolīzija” burtisko tulkojumā no latīņu valodu, tas nozīmē „sadursme”. Viena no biežāk sastopamām tiesību normu kolīzija.
1. Hierarhiskā kolīzija
2. Šī ir viena no izplatītākajām tiesību normu kolīzijā. Tās rašanā un atrisinājuma pamatā ir normatīvo aktu hierarhiskais iedalījums. Jāpiezīmē, ka hierarhiskās kolīzijas atrisināšana ir izskaidrota normatīvajos aktos (piemēram, Latvijā- MK noteikumos Nr.154 „administratīvo aktu procesa noteikumi”10. pantā).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1194785
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация