Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:247095
 
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iedzīvotāji.

Populācija. Kolumbija ir trešā lielākā valsts D - Amerikā. Šīs valsts dzimstība ir 27 % un mirstība 7,5 %. Vidējais blīvums ir 32 personas uz km2. Mūža ilgums Kolumbijā sasniedz 69 gadus. Ekonomiski aktīvi ir vismaz 7,2 miljoni iedzīvotāju. Vairāk kā 50 % no tiem ir nodarbināti lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, zvejniecībā. Vēl ne mazums ir nodarbināti kalnrūpniecībā. Pamat iedzīvotāji ir 96,1 % . No tiem 1 % - indiāņu; 4 % - afrikāņu; līdz 20 % sambo; 15 % - mulati; 60 % - metisi. Andos lielākā cilts ir čibiči, bet A - daļā lielākās ciltis ir karībi un aravaki. Iedzīvotāju pieaugums ir ļoti liels, bet tajā pašā laikā ļoti svārstīgs. Kolumbijā ir ļoti zīmīga urbanizācija. Vairāk nekā 70 % iedzīvotāju ir koncentrējušies pilsētās, pietam šis skaitlis pieaug un pie tam ļoti strauji.
Valoda. Gandrīz visi kolumbieši runā Spāniski jeb savā oficiālajā valsts valodā. Kolumbieši ļoti sargā savu valodu no sajaukšanās. Viņi uzskata, ka viņu valoda ir daudz tīrāka nekā citās Latīņ Amerikas valstīs. Diemžēl pirmatnējās indiāņu valodas lielā mērā ir izzudušas, no jebkādas praktiskās lietošanas. Ja neskaita atsevišķās indiāņu ciltis.
Izglītība. Kolumbijas valdība apgalvo, ka 89 % vidējo iedzīvotāju prot lasīt un 87 % prot rakstīt. Valdība pieprasa visiem bērniem no 7 - 12 gadiem apmeklēt skolu. Protams daudzi bērni nespēj ievērot šo likumu, jo daudzās skolās ir tikai 2 - 3 klasītes. Kolumbijā ir ap 40 universitātēm, no kurām lielākās atrodās Bogotā. Kolumbijas galvenās akadēmijas ir; Valodu, Medicīnas, Matemātikas, Fizikas, Bioloģijas, Medicīnas, Jurisprudences. Institūti; Astroloģijas, Astropoloģijas, Ģeogrāfijas. Jāmin arī fakts, ka daudzi no jaunajiem rakstniekiem ir apvienojošies vienā organizācijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация