Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:835874
 
Оценка:
Опубликованно: 07.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mūsu darba mērķi ir – definēt komandas darbu, izprast komandas darba plusus un mīnusus sociālo problēmu risināšanā, noskaidrot, kuras ir tās problēmas, kuras labāk risināt komandā un kādēļ, kādi starpprofesionāļi un institūcijas tiek iesaistītas konkrēto problēmu risināšanā, noskaidrot, kādas metodes tiek izmantotas komandas darbā, lai novērstu sociālās problēmas, un uzzināt profesionāļu viedokli strādājot komandā.

Komanda ir vienība, kas sastāv no tādiem profesionāļiem, kuri ir speciālisti dažādās jomās un pārstāv dažādas organizācijas.
1909. gadā Čikāgā komandas pieeju izmantoja pirmo reizi Bērnu vardarbības kustība. Komandas dalībnieku lomas tika skaidri sadalītas. Prakse rādīja, ka, palīdzot klientam, nepieciešamas plašākas zināšanas, tādēļ, lai labāk palīdzētu bērniem un viņu ģimenēm, komandā tika iekļauti sociālie darbinieki, psihologi, sociologi, pedagogi un juristi. [2]
Starpprofesionāļu komanda ir dažādu disciplīnu, profesionāļu un paraprofesionāļu grupa, kurai ir kopīgs mērķis – efektīva klienta aprūpe. [1] Viņu pieeja ir dažādu profesionālu darbību un zinātņu integrācija sociālā darba praksē. Tā norāda uz atsevišķu akadēmisko disciplīnu robežu pārsniegšanu, apkārtējās vides sarežģītību, dažādību un daudzējādo ietekmi uz personas ikdienas dzīvi.
Komandas darbinieki kopējā darbībā izmanto katra prasmes, zināšanas un dažādas pieejas. Komandas darbs smagos gadījumos dala arī atbildība, sniedzot viens otram psiholoģisko atbalstu. Starpprofesionāļu komandas modelis dod iespēju personiskai izaugsmei, citam no cita mācoties. Veiksmīga komanda balstās uz savstarpējo atbalsta tīklu, kas sastāv no dažādiem profesionāļiem – sociāliem darbiniekiem, pedagogiem, mediķiem, policistiem, psihoterapeitiem u.c. [2]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация