Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:777708
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Izanalizējot uzņēmējdarbības veidošanas pamatprincipus un iespējas, kā arī Latvijas tautsaimniecības attīstības tendences, autors secina:
1. Uzņēmējdarbības galvenās funkcijas ir sagādes funkcija, ražošanas funkcija, glabāšanas funkcija, realizēšanas funkcija, finansēšanas funkcija, norēķinu funkcija un vadīšanas funkcija.
2. Izšķir vairākus riska veidus: dabiskais risks, tehnogēnais risks, ekonomisko risks, politiskais risks, militārais risks, medicīniskais risks un reliģiskais risks.
3. Uzņēmumam pastāv divu veidu vides mikrovide un makrovide. Uzņēmuma mikrovide ir uzņēmuma iekšienē un uzņēmums spēj to kontrolēt, taču uzņēmuma makrovide ir uzņēmuma arēja vide, ko uzņēmums tik pat kā nespēj kontrolēt un ietekmēt.
4. Lai veiksmīgi dibinātu un attīstītu uzņēmumu ir nepieciešams biznesa plāns, kurā jāsniedz uzņēmuma apraksts, uzņēmuma dalībnieki un organizatoriskā shēma, pamatkapitāla lielums un tā sadalījums starp dibinātājiem, nozares raksturojums, produkta vai pakalpojuma apraksts, uzņēmuma konkurentu analīze, mārketinga plāns, stratēģiskais plāns, finanšu plāns.
5. No 2015. gada līdz 2017. gadam apjomīga ārējā kapitāla ieplūde stimulēja būtisku privātā patēriņa un investīciju pieaugumu Latvijā. Kopš 2019. gada beigām ekonomiskā lejupslīde Latvijā ir apturēta, un ir atsākusies izaugsme. Kopš ekonomikas zemākā punkta 2019. gada 3. ceturksnī līdz 2017. gada 3. ceturksnim IKP ir pieaudzis par 14,7%. 2016. gadā kopumā IKP pieauga par 5,5% un 2017. gadā Latvijas tautsaimniecībā vēl joprojām bija vērojama stabila izaugsme, lai arī ES kopumā 2017. gadā izaugsme ir vāja. Latvijā 2017. gada trīs ceturkšņos IKP bija par 5,6% lielāks nekā 2016. gada atbilstošajā periodā. Kopumā 2017. gadā IKP ir pieaudzis par 5,2 procentiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация