Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:277219
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Stratēģiju veidošanas pieejas    4
2.  Aizsardzības stratēģijas “vadošais tirgū” veidi    5
3.  Uzbrukuma stratēģijas “izaicinājums tirgū” veidi    8
4.  Sekošanas stratēģijas “sekošana aiz vadošā” veidi    12
5.  Specializācijas stratēģijas “niša tirgū” veidi    14
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    16
Фрагмент работы

Mārketinga stratēģija var tikt virzīta ne tikai uz pircēju vajadzību un prasību apmierināšanu mērķtirgū, bet arī pret konkurentiem, kuri apkalpo tos pašus pircējus. Tādejādi nepieciešams izpētīt konkurentu vājās vietas un sagatavot tiem zināmas “lamatas”.
Mārketinga stratēģija, kas vērsta pret konkurentiem, ir atkarīga no firmas lieluma (saprotot ar to pamatkapitāla lielumu, realizācijas apjomu) un pozīcijām kādā no biznesa jomām (daļa tirgū, pircēju attieksme). Lielās firmas var atļauties tādu stratēģiju, kādu nevar lietot nelielas firmas. Tomēr par maz būt lielai firmai, lai gūtu uzvaru pār konkurentiem, jo var gadīties sakāvnieciska stratēģija pretstatā citu firmu sekmīgai konkurentcīņas stratēģijai. Arī maza firma var izraudzīties sekmīgu stratēģiju, sasniedzot pietiekami augstu atdevi no ieguldītā kapitāla (augstu peļņas normu).
Katra firma analīzē var noskaidrot savu stāvokli, lai pieņemtu pareizāku lēmumu par jaunām investīcijām, par biznesa uzturēšanu vai sašaurināšanu vai pat par savas darbības pārtraukšanu konkrētajā nozarē.
Referāta mērķis ir sniegt raksturojumu konkurences stratēģiju veidiem, kādi var tikt vērsti sava noieta tirgus saglabāšanas nolūkā.
Pirmām kārtām jānoteic, ko uzņēmums vēlas panākt, pārdodot preci, pēc kādiem mērķiem tas tiecas. Atkarībā no konkrētajiem mērķiem atšķirsies arī pieeja stratēģiju veidošanai.
Īsi aplūkosim četrus dažādus stratēģiju mērķus: 1) nodrošināt izdzīvošanu tirgū, 2) maksimāli palielināt peļņu, 3) nodrošināt sev vienu no pirmajām vietām tirgū pārdevuma ziņā, 4) iegūt stabilas pozīcijas tirgū preces kvalitātes ziņā.
Nodrošināt izdzīvošanu par mērķi parasti izvirza tad, kad krasi mainās pieprasījums vai ir radusies stipra konkurence, vai ražošana sasniegusi tādu pakāpi, kad tirgū gandrīz ir preču pārpilnība. Lai saglabātu uzņēmuma dzīvotspēju, jānosaka zema preces (pakalpojuma) cena. Šādā gadījumā peļņa kā mērķis atvirzās otrā vietā.
Citos apstākļos uzņēmums var noteikt tādu cenu, lai peļņa palielinātos. Salīdzinot pieprasījumu un izmaksas ar alternatīvām cenām, var izvēlēties to cenu, kas dod iespēju gūt maksimālo peļņu, ieskaitot guvumu no investīcijām.
Ir uzņēmumi, kas vēlas ieņemt galveno vietu tirgū, pazeminot izmaksas un ilgstoši gūstot augstu peļņu. Stabilu stāvokli tirgū tās nodrošina ar iespējami zemām cenām. Šāda mērķa variants varētu būt tieksme gada laikā paaugstināt kopējā tirgus apgrozījuma daļu. Tādā gadījumā uzņēmums mēģina noteikt tādu cenu un izstrādāt tādu tirgvedības programmu, kas atbilstu šim mērķim.
Var izvirzīt arī mērķi ieņemt pirmo vietu preču kvalitātes ziņā. Šajā gadījumā parasti nosaka samērā augstas cenas, lai kompensētu lielos izdevumus zinātniskās pētniecības darbiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация