Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:842978
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ievads
Pēdējos gados strauji attīstoties tirgus ekonomikai un ieejot Kontinentālo tiesību lokā, radās nepieciešamība pēc jauniem, plaši izmantojamiem saistību nodrošināšanas instrumentiem, kas stimulētu ekonomikas attīstību, nodrošinot ekonomiskās aprites dalībniekiem iespējas iegūt kredītus atbilstoši to interesēm un iespējām.
Tādejādi deviņdesmito gadu beigās tika radīts jauns ķīlas tiesību veids- komercķīla, kas paredzēja iespēju ieķīlāt kustamu mantu, nenododot to ķīlas ņēmēja valdījumā, bet reģistrējot ķīlas tiesības attiecīgā reģistrā.
Pašreizējo Komercķīlas likumu izstrādāja, izskatot un attiecīgi pielāgojot dažas pamatkoncepcijas no ERAB «Tipveida likuma par darījumiem ar nodrošinājumiem» parauga un vienotā Komerclikuma jau esošajām Latvijas likumdošanas tiesiskajām koncepcijām un principiem.
Komercķīlas likumu pieņēma 1998. gada 16. oktobrī, un tas stājās spēkā 1999. gada 1. martā.
2007.gadā SIA “Lursoft” (Lursoft) sadarbībā ar Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru (UR) apkopojis statistiku un konstatējis, ka Komercķīlu reģistrā reģistrēto komercķīlu skaits bija pārsniedzis 100,000, bet kopējo maksimālo prasījumu kopsumma (apgrozījums) - 41,95 miljardus latu. Nedzēstas bija komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījumu summu par vairāk kā 20,57 miljardiem latu.
Šā gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā noslēgti 7802 komercķīlas līgumi par kopējo prasījumu summu 4,47 miljardi latu. Darījumu skaits, izmantojot komercķīlas, samazinājies par 23%, bet to apjoms — par 36,9%, kas norāda arī uz kreditēšanas apjomu kritumu, liecina SIA Lursoft apkopotā informācija. Eksperti to skaidro gan ar optimisma samazināšanos, uzņēmējiem izvērtējot jaunu projektu īstenošanas iespējas, gan piesardzīgāku komercbanku kreditēšanas politiku, gan resursu sadārdzināšanos. Par krīzi gan neesot pamata runāt, uzņēmēji vien ieņēmuši nogaidošu pozīciju. Kopš Komercķīlu reģistra ieviešanas Latvijā komercķīlu izmantojums kredīta un līzinga nodrošinājumam līdz šim vienmēr pieaudzis. Iepriekšējos gados līdzīgā periodā bija vērojams šī rādītāja pieaugums pat par 90%.
Šo referātu rakstot, mērķis ir saprast komercķīlas būtību un tās efektīvu ikdienas pielietojumu uzņēmējdarbībā, kā arī komercķīlu reģistrācijas dinamiku pa gadiem. Mūsdienās tas ir perspektīvs veids kā iegūt finansējumu uzņēmējdarbības uzsākšanai un kā iegūt papildus finansējumu uzņēmējdarbības paplašināšanai. Tā kā uzņēmējdarbība mūsu valstī attīstās un paplašinās, tad kredītu saņemšana uzņēmējiem ir nepieciešama.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1132298
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация