Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:945767
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.1  Komunikācijas līdzekļi    2
1.2  Komunikācijas ceļi    3
1.3  Komunikācijas ietekme    3
1.4  Interneta ietekme uz komunikāciju    4
2.1  Neverbālā komunikācija    5
3.1  Fiziskā komunikācija    6
4.1  Kādēļ mēs komunicējam    6
  Nobeigums    8
  Pielikums(tests)    9
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Par komunikāciju būtu jāzin, lai varētu uzlabot vai izveidot iekšējo komunikāciju kolektīvā, izprast efektīvas iekšējās komunikācijas nozīmi mērķu sasniegšanā, organizācijas kultūras veidošanā un ārējā tēla veidošanā. Iekšējās komunikācijas funkcija ir ļoti svarīga veiksmīgā darbībā. Citi šo funkciju parasti nenovērtē pietiekami, uzskatot to vienīgi par informācijas apmaiņu. Iekšējā komunikācija atbalsta mērķu sasniegšanu un izdzīvošanu pastāvīgi mainīgā biznesa vidē. Veiksmīga komunikācija veicina biznesa mērķu sasniegšanu, jo atbalsta savstarpēju izpratni starp dažādām struktūrvienībām. Veiksmīga komunikācija veido arī labu ārējo tēlu. Es sniedzu mazu ieskatu kas ir komunikācija, lai saprastu tās nozīmi dzīvē, darbā ar citiem un sava ārējā tēla veidošanai. Lai rosinātu ikvienam apzināties savu lomu komunikācijas veidošanā ar cilvēkiem. Komunikācija ir process, kurā partneri cenšas realizēt savus mērķus, vajadzības, intereses, savstarpēji ietekmējot viens otru. Komunikācijā svarīgi ir ne tikai parūpēties par informācijas nodošanu, bet īpaši par informācijas uztveršanu. Mans mērķis ir sniegt ieskatu komunikācijā, lai tas būtu saprotams un to varētu atcerēties. Ir izpētīts, ka cilvēki verbāli nodod mazāko informācijas daļu, un lielākā informācijas daļa tiek sniegta dažādu neverbālo izteiksmes līdzekļu palīdzību. Neverbālais komunikācijas veids bieži ir neapzināts, tādēļ tas lielākoties parāda cilvēka patieso attieksmi un izjūtas. Tomēr dažādu iemeslu dēļ mēs cenšamies izlikties citādāki nekā esam, piemēram, lai slēptu savu nervozitāti, lai citi neuztrauktos par mums, lai izliktos labāki nekā patiesībā esam, utml. Vai ir brīži, kad mēs nekomunicējam? Piemēram, ja sapulcē kāds cilvēks ir kluss, vai tas nozīmē, ka viņš nekomunicē? Arī klusējot un neko nesakot šis cilvēks pauž savu attieksmi un izjūtas, tātad sniedz informāciju par sevi. Ir jāmācās apzināties un vadīt savas emocijas.
Komunikācijas definīcija: Komunikācija ir informācijas apmaiņas process starp partneriem. Saskarsmē cilvēki apmainās ar idejām, faktiem, uzskatiem, jūtām, noskaņojumiem. Komunikācijas laikā informācija tiek ne tikai nodota, bet arī radīta, precizēta, attīstīta. Informācijas apmaiņa notiek subjektu attiecību sistēmā, balstoties uz partnera un saskarsmes situācijas uztveri. Komunikācijas procesā parteri cenšas realizēt savus mērķus, vajadzības un intereses, savstarpēji ietekmējot viens otru. Lai darītu savas domas partnerim, cilvēki tās kodē – ietērpj materiālu zīmju sistēmā: vārdos, rakstu zīmēs. Partneris savukārt veic dekodifikāciju-„izloba” no šīm zīmēm ideālo domu saturu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация